Transforma clasica budinca din paine in ceva cu adevarat special. Iata ce ai de facut!
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de preparare: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4- 6
Calorii per portie: 694
Ingrediente
350g bagheta alba
50g unt sarat, inmuiat bine
250g smochine coapte, taiate grosier
50g nuci pecan, tocate grosier
2 linguri de vin marsala sau sherry dulce
300ml lapte gras
3 oua mari
4 linguri de zahar brun light
2 linguri de esenta de vanilie
nucsoara
1 jumatate de lingura de scortisoara
2 linguri de sos de caramel
zahar pudra pentru presarat deasupra
frica, inghetata de vanilie sau crema de branza pentru servit
Mod de preparare
1.
Cu o noapte inainte de a pregati budinca, taie bagheta in felii si las-o la uscat.
2. A doua zi, pune unt pe paine si pune intr-o tava de copt alaturi de nuci si de smochine. Amesteca impreuna marsala, laptele, smantana, ouale, zaharul brun, vanilia, nucsoara si scortisoara. Pune amestecul peste paine si lasa la inmuiat timp de 30 de minute. Incalzeste cuptorul la 160 de grade.
3. Inainte sa pui budinca in cuptor, adauga deasupra sosul de caramel si zaharul pudra. Coace timp de 50 de minute, pana cand budinca pare caramelizata si lipicioasa. Se serveste cu caramel si zaharul pudra, alaturi de inghetata, smantana sau crema de branza.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de preparare: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4- 6
Calorii per portie: 694
Ingrediente
350g bagheta alba
50g
unt sarat, inmuiat bine
250g smochine coapte, taiate grosier
50g nuci pecan, tocate grosier
2 linguri de vin marsala sau sherry dulce
300ml lapte gras
300ml de smantana grasa
3 oua mari
4 linguri de zahar brun light
2 linguri de esenta de vanilie
nucsoara
1 jumatate de lingura de scortisoara
2 linguri de sos de caramel
zahar pudra pentru presarat deasupra
frica, inghetata de vanilie sau crema de branza pentru servit
Mod de preparare 1.
Cu o noapte inainte de a pregati budinca, taie bagheta in felii si las-o la uscat.
2. A doua zi, pune unt pe paine si pune intr-o tava de copt alaturi de nuci si de smochine. Amesteca impreuna marsala, laptele, smantana, ouale, zaharul brun, vanilia, nucsoara si scortisoara. Pune amestecul peste paine si lasa la inmuiat timp de 30 de minute. Incalzeste cuptorul la 160 de grade.
3. Inainte sa pui budinca in cuptor, adauga deasupra sosul de caramel si zaharul pudra. Coace timp de 50 de minute, pana cand budinca pare caramelizata si lipicioasa. Se serveste cu caramel si zaharul pudra, alaturi de inghetata, smantana sau crema de branza.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro
Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro