Desert fara coacere: prajitura cu biscuiti digestivi!

Desert fara coacere: prajitura cu biscuiti digestivi!
Desert fara coacere: prajitura cu biscuiti digestivi!

Biscuitii digestivi sunt printre cele mai consumate gustari, fiind nu doar nutritivi, ci si satiosi.

 

Ai nevoie de mai putin de 50 minute sa realizezi aceasta reteta savuroasa si extrem de simpla, ce poate deveni rasfatul oricarui sfarsit de saptamana sau un motiv in plus pentru reuniunea cu prietenii.
Numar portii: 2-3
Timp preparare: 45 minute
Dificultate: usoara
Stratul principal, de baza:
100g biscuiti digestivi McVitie’s
100g unt gras (82% grasime)
100g zahar
50ml apa
50ml cognac
Visine confiate
Stratul secundar  - crema caramel:
100g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
100g unt gras (82% grasime)
Mod de preparare:
Pasul 1:
Pregatiti baza pentru prajitura pisand bine biscuitii digestivi McVitie’s, pe care ii stropiti cu siropul alcoolizat format
din apa, zahar si cognac si apoi ii amestecati cu untul moale pana cand obtineti o compozitie consistenta.
Pasul 2:
Asezati pe fundul unor pahare cilindrice cateva visine confiate, peste care puneti compozitia din biscuiti digestivi, apoi lasati-le pentru aproximativ jumatate de ora la frigider.
Pasul 3:
Caramelizati cele 100 g de zahar pana ce acesta devine maroniu (a nu se lasa prea mult la caramelizat pentru ca zaharul sa nu devina amar), apoi adaugati peste el
50 ml apa si lasati siropul sa scada pana cand devine omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l cateva secunde sa se mai racoreasca. In acest timp bateti ouale spuma si adaugati-le in fir subtire peste siropul cald, amestecand pana cand se raceste intreaga compozitie. Adaugati la final si untul frecat spuma.
Pasul 4:
Peste blatul din biscuiti digestiv, puneti in paharele deja racite, crema caramel obinuta si lasati din nou sa se raceasca la frigider pentru cel putin 2 ore.
Pasul 5:
Ornati McVitie’s Biscuits Cake cu frisca si nuci caramelizate zdrobite. Serviti desertul impreuna cu cineva drag, intr-o atmosfera relaxanta. Pofta buna!

Ai nevoie de mai putin de 50 minute sa realizezi aceasta reteta savuroasa si extrem de simpla, ce poate deveni rasfatul oricarui sfarsit de saptamana sau un motiv in plus pentru reuniunea cu prietenii. 



Numar portii: 2-3
Timp preparare: 45 minute 
Dificultate: usoara

Stratul principal, de baza: 
100g biscuiti digestivi McVitie’s• 100g unt gras (82% grasime)• 100g zahar • 50ml apa• 50ml cognac  • Visine confiate
Stratul secundar  - crema caramel: • 100g zahar• 2 galbenusuri• 1 ou intreg • 100g unt gras (82% grasime)

Mod de preparare:

Pasul 1:

Pregatiti baza pentru prajitura pisand bine biscuitii digestivi McVitie’s, pe care
ii stropiti cu siropul alcoolizat format din apa, zahar si cognac si apoi ii amestecati cu untul moale pana cand obtineti o compozitie consistenta. 

Pasul 2:

Asezati pe fundul unor pahare cilindrice cateva visine confiate, peste care puneti compozitia din biscuiti digestivi, apoi lasati-le pentru aproximativ jumatate de ora la frigider.

Pasul 3:

Caramelizati cele 100 g de zahar pana ce acesta devine maroniu (a nu se lasa prea mult la caramelizat pentru ca zaharul sa nu devina amar), apoi adaugati peste el 50 ml apa si lasati siropul sa scada pana cand
devine omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l cateva secunde sa se mai racoreasca. In acest timp bateti ouale spuma si adaugati-le in fir subtire peste siropul cald, amestecand pana cand se raceste intreaga compozitie. Adaugati la final si untul frecat spuma. 

Pasul 4:

Peste blatul din biscuiti digestiv, puneti in paharele deja racite, crema caramel obinuta si lasati din nou sa se raceasca la frigider pentru cel putin 2 ore. 

Pasul 5:

Ornati McVitie’s Biscuits Cake cu frisca si nuci caramelizate zdrobite. Serviti desertul impreuna cu cineva drag, intr-o atmosfera relaxanta. Pofta buna!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Doliu în sportul românesc! A murit campionul olimpic la gimnastică Dan Grecu- kanald.ro

Citește și: VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor, perfect pentru masa de sărbători. „Suculent, fraged. Se topește în gură. Este senzațional!”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Val de omagii după moartea lui Nicu Sârghea: "Regrete eterne pentru acest om minunat". Fanii și colegii de scenă sunt în DOLIU din cauza veștii triste

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Dorobanțu și Daniel ajung la cuțite! „Nu mă impresionezi!”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 13 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies