Desert fara coacere: prajitura cu biscuiti digestivi!


Biscuitii digestivi sunt printre cele mai consumate gustari, fiind nu doar nutritivi, ci si satiosi.

 

Ai nevoie de mai putin de 50 minute sa realizezi aceasta reteta savuroasa si extrem de simpla, ce poate deveni rasfatul oricarui sfarsit de saptamana sau un motiv in plus pentru reuniunea cu prietenii.
Numar portii: 2-3
Timp preparare: 45 minute
Dificultate: usoara
Stratul principal, de baza:
100g biscuiti digestivi McVitie’s
100g unt gras (82% grasime)
100g zahar
50ml apa
50ml cognac
Visine confiate
Stratul secundar  - crema caramel:
100g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
100g unt gras (82% grasime)
Mod de preparare:
Pasul 1:
Pregatiti baza pentru prajitura pisand bine biscuitii digestivi McVitie’s, pe care ii stropiti cu siropul alcoolizat format din apa, zahar si cognac si apoi ii amestecati cu untul moale pana cand obtineti o compozitie consistenta.
Pasul 2:
Asezati pe fundul unor pahare cilindrice cateva visine confiate, peste care puneti compozitia din biscuiti digestivi, apoi lasati-le pentru aproximativ jumatate de ora la frigider.
Pasul 3:
Caramelizati cele 100 g de zahar pana ce acesta devine maroniu (a nu se lasa prea mult la caramelizat pentru ca zaharul sa nu devina amar), apoi adaugati peste el 50 ml apa si lasati siropul sa scada pana cand devine omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l cateva secunde sa se mai racoreasca. In acest timp bateti ouale spuma si adaugati-le in fir subtire peste siropul cald, amestecand pana cand se raceste intreaga compozitie. Adaugati la final si untul frecat spuma.
Pasul 4:
Peste blatul din biscuiti digestiv, puneti in paharele deja racite, crema caramel obinuta si lasati din nou sa se raceasca la frigider pentru cel putin 2 ore.
Pasul 5:
Ornati McVitie’s Biscuits Cake cu frisca si nuci caramelizate zdrobite. Serviti desertul impreuna cu cineva drag, intr-o atmosfera relaxanta. Pofta buna!

Ai nevoie de mai putin de 50 minute sa realizezi aceasta reteta savuroasa si extrem de simpla, ce poate deveni rasfatul oricarui sfarsit de saptamana sau un motiv in plus pentru reuniunea cu prietenii. 

Numar portii: 2-3
Timp preparare: 45 minute 
Dificultate: usoara

Stratul principal, de baza: 
100g biscuiti digestivi McVitie’s• 100g unt gras (82% grasime)• 100g zahar • 50ml apa• 50ml cognac  • Visine confiate
Stratul secundar  - crema caramel: • 100g zahar• 2 galbenusuri• 1 ou intreg • 100g unt gras (82% grasime)

Mod de preparare:

Pasul 1:

Pregatiti baza pentru prajitura pisand bine biscuitii digestivi McVitie’s, pe care ii stropiti cu siropul alcoolizat format din apa, zahar si cognac si apoi ii amestecati cu untul moale pana cand obtineti o compozitie consistenta. 

Pasul 2:

Asezati pe fundul unor pahare cilindrice cateva visine confiate, peste care puneti compozitia din biscuiti digestivi, apoi lasati-le pentru aproximativ jumatate de ora la frigider.

Pasul 3:

Caramelizati cele 100 g de zahar pana ce acesta devine maroniu (a nu se lasa prea mult la caramelizat pentru ca zaharul sa nu devina amar), apoi adaugati peste el 50 ml apa si lasati siropul sa scada pana cand devine omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l cateva secunde sa se mai racoreasca. In acest timp bateti ouale spuma si adaugati-le in fir subtire peste siropul cald, amestecand pana cand se raceste intreaga compozitie. Adaugati la final si untul frecat spuma. 

Pasul 4:

Peste blatul din biscuiti digestiv, puneti in paharele deja racite, crema caramel obinuta si lasati din nou sa se raceasca la frigider pentru cel putin 2 ore. 

Pasul 5:

Ornati McVitie’s Biscuits Cake cu frisca si nuci caramelizate zdrobite. Serviti desertul impreuna cu cineva drag, intr-o atmosfera relaxanta. Pofta buna!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri