Desert delicios! Pregateste o tarta cu fructe de sezon! Te vei indragosti de ea!


Desert delicios! Pregateste o tarta cu fructe de sezon! Te vei indragosti de ea!

Aceasta tarta are coca pufoasa si un mijloc zemos si dulce de fructe de sezon.

 

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 35- 40 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 10
Calorii per portie: 382
Ingrediente
140g mure
225g afine
4 prune mari, taiate in bucati
4 linguri de zahar brun
3 linguri de faina de porumb
Coaja de la o portocala
Budinca
de vanilie pentru servire
Pentru aluat
200g de unt in bloc
300g de faina, plus extra pentru presarat
5 linguri de zahar granulat
1 albus de ou
Mod de preparare
1. In dimineata de dinainte de a face prajitura aminteste-ti sa pui untul la congelator, invelit in folie.
2. Pentru a face aluatul, amesteca faina intr-un vas mare cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Folosind o razatoare, rade untul, incercand sa fii cat se poate de rapida, pentru a nu-l topi. La final, amesteca bine, avand grija ca tot untul este acoperit cu faina. Adauga apoi 150ml de apa rece. Amesteca usor cu mainile, formeaza o coca, inveleste-o in folie alimentara si las-o la racit pentru 30 de minute.
3. Pune toate fructele intr-un vas, punand zaharul si faina de porumb. Adauga coaja de portocala si amesteca usor. Pune deoparte pana cand este gata aluatul.
4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Pune faina de o foaie de copt si pune aluatul pe ea, intr-un cerc grosier, cu grosimea de 0,5cm.
5. Amesteca inca o data fructele, apoi pune-le in mijlocul aluatului, lasand o margine de 7 cm. Impatureste aluatul pe margini. Bate albusul de ou pana cand este spuma. Folosind o pensula, pune-l peste tot aluatul. Presara putin zahar granulat peste tot si pune la cuptor pentru 35 de minute. Serveste cu budinca sau frisca.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 2 0 de minute
Timp de gatire: 35- 40 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 10
Calorii per portie: 382

Ingrediente

140g mure
225g afine
4 prune mari, taiate in bucati
4 linguri de zahar brun
3 linguri de faina de porumb
Coaja de la o portocala
Budinca de vanilie pentru servire

Pentru aluat


200g de unt in bloc
300g de faina, plus extra pentru presarat
5 linguri de zahar granulat
1 albus de ou

Mod de preparare

1. In dimineata de dinainte de a face prajitura aminteste-ti sa pui untul la congelator, invelit in folie.

2. Pentru a face aluatul, amesteca faina intr-un vas mare cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Folosind o razatoare, rade untul, incercand sa fii cat se poate de rapida, pentru a nu-l topi. La final, amesteca bine, avand grija ca tot untul este acoperit cu faina. Adauga apoi 150ml de apa rece. Amesteca usor cu mainile, formeaza o coca, inveleste-o in folie alimentara si las-o la racit pentru 30 de minute.

3. Pune toate fructele intr-un vas, punand zaharul si faina de porumb. Adauga coaja de portocala si amesteca usor. Pune deoparte pana cand este gata aluatul.

4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Pune faina de o foaie de copt si pune aluatul pe ea, intr-un cerc grosier, cu grosimea de 0,5cm. 

5. Amesteca inca o data fructele, apoi pune-le in mijlocul aluatului, lasand o margine de 7 cm. Impatureste aluatul pe margini. Bate albusul de ou pana cand este spuma. Folosind o pensula, pune-l peste tot aluatul. Presara putin zahar granulat peste tot si pune la cuptor pentru 35 de minute. Serveste cu budinca sau frisca.

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandra Stan de la Survivor 2021 a ajuns la spital! Ce a pățit artista?

Îngrozitor! Actor celebru din România, aproape mort de FOAME!

Laurette și iubitul ei s-au despărțit?! Ce a dat-o de gol pe vedetă?

3 idei de bruschete pentru un aperitiv delicios

Cum să îți vopsești părul folosind metoda Balayage?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Lenjerii de pat Finette - pentru un somn odihnitor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri