Descoperire șoc! Noua tulpină de coronavirus este extrem de contagioasă!


Cercetătorii au realizat o nouă descoperire în ceea ce privește tulpina noului coronavirus. Noua tulpină identificată de aceștia este extrem de contagioasă.


In articol:

Oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos din SUA au realizat o descoperiră șocantă. Aceștia au identificat o nouă tulpină de coronavirus, devenită extrem de rapid dominantă la nivel global, această tulpină fiind mult mai contagioasă decât varianta inițială a virusului, răspândit inițial în Wuhan, China.

Citeste si: Al doilea val al epidemiei de coronavirus, mai repede decat ne-am fi asteptat. Declaratiile lui Nelu Tataru

Potrivit mediafax, această nouă tulpină a apărut în februarie, în Europa și s-a extins către Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, devenind tulpina dominantă la nivel mondial, la jumătatea lunii martie. Mai mult decât atât, oamenii de ștință au mărturisit că această tulpină este mult mai agresivă, mai ales la nivelul răspândirii, iar oamenii infectați rămân vulnerabili la o nouă infecție.

descoperire, tulpina, coronavirus, contagioasa, tulpina de coronavirus, mutatii

Deși nu este clar locul în care această nouă tulpină a apărut, datele relevă faptul că s-a răspândit mult mai rapid și a infectat mult mai multe persoane decât tulpina apărută în Wuhan. În doar câteva săptămâni, tulpina aceasta a devenit predominantă în majoritatea țărilor cu un număr mare de persoane infectate.

Citeste si: Coronavirus: Descoperirea momentului vine din Italia

Descoperire șoc! Noua tulpină prezintă 14 mutații!

Oamenii de știință din SUA au descoperit că, față de tulpinile inițiale alenoului coronavirus, aceasta este mult mai infecțioasă. Deși nu se știe motivul acestui grad ridicat de infectivitate, echipa de americani a descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 14 mutații.

Una dintre mutații poartă denumirea D614G și este responsabilă pentru modificarea virusului, acesta fiind motivul pentru care cercetătorii au zăbovit mai mult asupra ei. “Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă,” a declarat unul dintre autorii studiului, Bette Korber.

Citeste si: Descoperire de ultim moment! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri