Descoperire de proportii! Pierderile de memorie pot prezice aparitia Alzheimer cu 18 ani inainte de diagnosticarea bolii!


Simptomele precoce ale bolii Alzheimer pot aparea cu pana la 18 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata oficial, potrivit unui studiu american.

Cercetatorii au efectuat un test de memorie si de abilitati de gandire, din trei in trei ani, timp de 18 ani, pe 2.125 de persoane cu varsta medie de 73 de ani. Toti participantii la test au fost americani de origine europeana sau afro-americani si nici unul nu a fost diagnosticat cu Alzheimer atunci cand a inceput studiul.

Pe parcursul studiului, 23 la suta din afro-americani si 17 la suta dintre cei cu origini europene au dezvoltat Alzheimer. Cei care au inregistrat in primul an al studiului rezultatele cele mai slabe la testele de memorie si de abilitati de gandire au prezentat un risc de 10 ori mai mare de a dezvolta boala.

"Schimbarile in gandire si memorie care preced simptomele evidente ale bolii Alzheimer incep cu decenii inainte", a declarat autorul studiului Kumar B. Rajan, de la Rush University Medical Center din Chicago. "Desi nu putem detecta in prezent astfel de modificari la indivizii cu risc, am fost capabili sa le observam in cadrul unui grup de indivizi care au dezvoltat in cele din urma dementa din cauza bolii Alzheimer", a precizat specialistul.

Cea mai elocventa perioada a studiului a fost reprezentata de testele de memorie si gandire realizate in primii sase ani ai cercetarii. Fiecare unitate de performante scazute la test (o unitate fiind o scadere standard sub scorul mediu) a fost asociata cu un risc de 85% mai mare de a dezvolta boala.

Rezultatele indica faptul ca boala Alzheimer are efect asupra abilitatilor de gandire cu mult inainte decat se credea anterior. Coroziunea mentala declansata de boala pare, astfel, sa se dezvolte cu decenii inainte de diagnosticarea propriu-zisa, iar accentul ar trebui pus pe tratamentul preventiv care sa schimbe mai devreme viata potentialilor pacienti, in special al celor cu un istoric al bolii in familie.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri