DESCOPERĂ: Pe ce dată pică Sfântul Andrei 2021


Citește mai jos pe ce dată pică Sfântul Andrei și de ce este numit acesta ocrotitorul românilor!


In articol:

Sfântul Andrei este una dintre cele mai importante sărbători ortodoxe, iar creștinii din întreaga lume o prăznuiesc pe data de 30 noiembrie.

Pentru români, Sfântul Andrei este ocrotitorul neamului, fiind primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia pe teritoriul Dobrogei, așa că el este cel care a creștinat poporul român.

De câțiva ani, de Sfântul Andrei este zi liberă pentru angajații din România.

Nu mai este o surpriză nici faptul că sute de mii de români poartă numele Sfântului Andrei.

Numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă „viteaz” sau „bărbătesc”, iar sute de mii de români poartă numele Andrei, Andreea sau Andreas.

Citeste si: DESCOPERA: Când pică Sfinții Mihail si Gavriil 2021

Dacă în calendarele ortodox, romano-catolic, luteran și anglican sărbătorirea Sfântului Apostol Andrei apare în data de 30 noiembrie în fiecare an, în Scoția este prăznuit în data de 9 mai, ziua în care scoțienii au primit unele relicve ale Sfântului.

Creștinii îl mai cunosc pe Sfântul Andrei ca Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat sau Apostolul românilor. Despre Sfântul Andrei se cunoaște faptul că a fost frate al Sfântului Apostol Simon Petru, ambii fiind pescari de meserie din Betsaida, o cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.

Despre Sfântul Andrei se spune că este cel care i-a spus prima dată fratelui său că l-a aflat pe Mesia. De aceea, Sfântului Andrei a început să i se spună și Apostolul Cel dintâi chemat al Domnului.

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Superstiții si tradiții de Sfinții Mihail si Gavriil 2021

Sfântul Andrei s-a născut în anul 6 î.Hr și a murit pe data de 30 nouembrie d.Hr în Patra, Imperiul Roman. Acesta a fost ucenic al lui Ioan Botezătorul, fiind primul care l-a urmat pe Iisus, după ce l-a auzit pe Ioan Botezătorul „Iată mielul lui Dumnezeu”.

Se spune că la Sinodul Apostolic care a avut loc în jurul anilor 49-50 d.Hr la Ierusalim, apostolii s-au întâlnit și au tras la sorți pentru a decide unde se va duce fiecare pentru a propovădui numele Domnului.

Sfântului Apostol Andrei i-a revenit Scytia, devenită apoi Dobrogea. Sfântul Andrei a ajuns până în sudul Rusiei de astăzi.

Deoarece era pescar, Sfântul Andrei este considerat de marinarii și pescarii greci drept ocrotitorul lor. De asemenea, este patron al Scoției (steagul scoțian reprezintă crucea sfântului Andrei), al României, al Spaniei, al Siciliei, al Greciei și al Rusiei. În plus, mai este patronul orașelor Napoli, Ravenna, Brescia, Amalfi, Mantua, Bordeaux, Brugge, Patras etc.

sfantul andrei 2021

Pe ce data pica Sfantul Andrei 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Data martiriului Sfântului Andrei nu se cunoaște cu exactitate, însă istoricii îl plasează fie în timpul prigoanei creștinilor din timpul lui Nero (64 – 67), fie în timpul celei a lui Domițian (81 – 96).

Citeste si: Eliminare surpriză la Bravo, ai stil! Una dintre cele mai apreciate concurente din acest sezon a părăsit competiția- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

În anul 357, moaștele sale au fost aduse la Constantinopol. În timpul cele de-a patra Cruciade, trupul Sfântului Andrei a fost furat și dus în Italia, unde a rămas până astăzi, în catedrala din Amalfi.

Sfântul Andrei a murit răstignit pe o cruce în formă de X, în localitatea Patras, lângă Corint.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii.

Mormantul Sfantului Andrei

Unde se afla Mormantul Sfantului Andrei 

[Sursa foto: PixaBay]

Nu ne lăsa, Doamne, nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a fost Sfântul Mare Mucenic MINA, ocrotitorul celor păgubiți. „Ce cauti Mina, de unul singur, intre cer si pamant?"

Postul Crăciunului 2021: Ce alimente sunt interzise în această perioadă

Locul unde pleacă Gina și Smiley în luna de miere. E absolut SUPERB, surpriză uriașă - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da" - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Momente romantice, emoții și priviri pătimașe, la prima întâlnire dintre Larisa și George! „A fost cel mai frumos cadou de ziua mea!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți și ce... - kanald.ro

LIVE TEXT | VIDEO | Grevă profesori mai 2023. Ziua decisivă: profesorii refuză oferta făcută de Guvern! Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu... - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri