Află cum poți prepara o mască de față cu zaț de cafea și bicarbonat și ce spun specialiștii despre măștile pe bază de ingrediente naturale.
Stresul, alimentația nesănătoasă, dar și factorii poluanți ca impuritățile din aer, noxele sau razele ultraviolete ne pot agresa tenul, provocând acnee, riduri premature, cearcăne vizibile, puncte negre și un ten îmbătrânit prematur.
Pentru a nu ajunge să vă confruntați cu astfel de probleme, puteți să încercați remedii naturale, care vă vor ajuta să vă curățați tenul și să îl protejați.
Bicarbonatul de sodiu și zațul de cafea sunt două elemente extrem de importante care vă pot ajuta să aveți un ten curat și luminos, lipsit de impurități.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Masca de față cu bicarbonat. Cum se prepară și cui ii este recomandată
„Pe vremea când medicamentele erau preparate de farmacist, pe baza unei reţete precise, compusul avea o destul de largă întrebuinţare. Bicarbonatul a fost cunoscut dintotdeauna ca un excelent pansament gastric, datorită capacităţii sale de a neutraliza secreţiile acide din stomac. Având în vedere că este puternic alcalinizant, era folosit şi în dermatologie, una dintre cele mai frecvente utilizări fiind în tratarea micozelor bucale, prin gargară cu soluţie cu bicarbonat, care schimba pH-ul
Citeste si: Trei măști faciale minune pe bază de ou pentru fiecare tip de ten!
Mască de față cu zaț de cafea și bicarbonat
Ingrediente: Bicarbonat de sodiu, zaţ de cafea, zeamă de lămâie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare: amestecați două linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de zaţ de cafea şi câteva picături de zeamă de lâmâie, până când obțineți un amestec omogen
Mod de aplicare: aplicați masca pe faţă şi masați ușor, cu mişcări circulare. Zaţul de cafea şi bicarbonatul de sodiu exfoliază tenul și elimină celulele moarte, curăţând porii în profunzime.
Lămâia are efect cicatrizant, echilibrând totodată secreţia de sebum.
Lăsați masca să acţionzeze timp de 15 minute, apoi clătiți faţa cu apă călduţă.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?
3 măști exfoliante pe bază de zaț de cafea
Masca exfolianta cu miere si zaț de cafea
Amestecați o lingură de ulei de măsline, o lingură de zaț de cafea și o lingură de miere, într-un bol, până obțineți o pastă omogenă. Aplicați masca pe față, masând ușor cu mișcări circulare și lăsați-o să acționeze aproximativ 10 minute. Clătiți cu apă călduță și aplicați, la final, o cremă grasă, hidratantă.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Modele de coafuri cu împletituri pentru fete cool
Masca exfoliantă cu lapte si zaț de cafea
Amestecați zațul de la o cană de cafea cu aproximativ 100 ml de lapte până obțineți un amestec cremos, care să nu alunece pe față.
Lăsați masca să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. La final, aplicați o cremă grasă, puternic hidratantă.
Mască exfoliantă cu avocado si zaț de cafea
Pisați o jumătate de avocado până obțineți o pastă și adăugați o linguriță de zaț de cafea, apoi amestecați până obțineți o pastă cremoasă. Aplicați compoziția pe față și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 25-30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Citeste si: Ce beneficii are uleiul de argan pentru păr și piele
Produsele naturale ameliorează, dar nu fac minuni
„Rău nu ne fac, pentru că sunt totuşi produse naturale. Multe persoane le folosesc pentru că spun că dau un aspect mai întinerit, pielea este mai hidratată şi pare mai sănătoasă. Dacă ne confruntăm însă cu afecţiuni care necesită opinia unui medic specialist, este mai bine să mergem la cabinet, decât să tratăm după ureche, cu produse naturale. Noi ca dermatologi nu recomandăm exclusiv produsele făcute în casă, dar nici nu le interzicem. Acestea pot să fie folosite în paralel cu produse profesionale, special făcute pentru aşa ceva. Recomandăm produse dermato-cosmetice, găsite în farmacii, care rezolvă problemele cu care se confruntă cei care vin la dermatolog şi sunt făcute special pentru nevoile lor”, explică Liliana Pop-Mîndru.
Citeste si: Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat