DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace pandișpanul


Află la ce temperatură se coace pandișpanul.


In articol:

Deși nu este un preparat tradițional, pandișpanul pare să fie în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de dulciuri. Pufos și gustos, pandișpanul clasic poate fi inclus fără probleme în meniul săptămânal, în cantități rezonabile.

„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare. Totul ține de cantitate. Și atunci, a-l învăța pe cel mic că trebuie mâncat din toate, dar că din unele alimente mâncăm mai rar, este un lucru care ține de noțiunea de a fi binecrescut. Se învață în copilărie“ spune Mihaela Bilic în cartea sa.

Citeste si: DESCOPERĂ: Fructele perfecte pentru tenul gras. Care sunt cele mai bune soluții pentru o piele strălucitoare

Sfaturi de bază pentru un pandișpan pufos și delicios

1. Pentru pandișpanul clasic, folosiți 30 de grame de făină și 30 de grame de zahăr la un ou.

2.Nu folosiți praf de copt, întrucât veți obține, cel mai probabil, un pandișpan cu gust de praf de copt și cocoașă.

3.Ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei, nu scoase direct din frigider, înainte de a ne apuca să preparăm compoziția.

reteta pandispan

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

4.Făina se cerne întotdeauna înainte de a fi adăugată treptat în compoziție. Încorporarea acestui ingredient se realizează amestecând de sus în jos, cu grijă, până când obținem o compoziție pufoasă și țeapănă.

5.În timpul coacerii, nu se deschide cuptorul în cazul unui pandișpan. După ce ați stins focul, trebuie să îl lăsați încă 15 minute în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, feriți desertul de un șoc termic și veți obține consistența dorită.

6.Ne vom da seama că pandișpanul este gata atunci când observăm că se desprinde singur de pe marginile formei și capătă acea culoare aurie.

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

La ce temperatură se coace pandișpanul

Pandișpan clasic. Ingrediente (26 cm)

  • 7 oua medii
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un varf de cutit de sare

pandispan mod de preparare

Mod de preparare

Mixați ouăle alături de zahăr și de un vârf de sare până când observați că se triplează volumul compoziției.

Adăugați treptat făina cernută și amestecați cu o lingură, de jos în sus, până când aceasta se încorporează și obțineți un amestec consistent și omogen.

Așezați aluatul într-o formă tapetată cu făină și unt și nivelați suprafața.

Pentru a elimina excesul de aer, loviți forma de masă după ce ați nivelat pandișpanul.

Citeste si: Băutura caldă pe care să o bei seara, ca să te trezești cu piele luminoasă

Înainte de a introduce pandișpanul, cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură de 170 de grade Celsius. Lăsați desertul la copt timp de 20-25 de minute, până când observați că se desprinde de pe marginea formei și capătă acea culoare aurie.

Stingeți cuptorul și lăsați pandișpanul să se răcească timp de aproximativ 15 minute, cu ușa întredeschisă.

Răsturnați pandișpanul și lăsați-l să se răcească, abia apoi tăiați-l felii și savurați-l.

Puteți să îl combinați cu duceață de gutui sau de căpșuni, dacă simțiți nevoia de o completare mai dulce.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierbe dulceața de gutui

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte

CITEȘTE: Cât timp se fierbe arpacașul. Obține cea mai bună colivă

DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui amidonul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri