DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui praful de copt


Iată care sunt ingredientele minune care pot înlocui cu succes praful de copt.


In articol:

Praful de copt este un agent de dospit folosit pentru coacerea aluaturilor.

Este un produs chimic care favorizează mărirea volumului aluaturilor și are trei componente: sare acidă, amidon neutru și praf alcalin. Componenta alcalină și acidă ajută la creșterea aluatului, în timp ce aminodonul îl menține. În acest proces se eliberează dioxid de carbon și se formează niște bule de aer care dau un boost produsului final, un aspect pufos.

Există numeroase posibilități de a înlocui praful de copt cu un alt ingredient.

Citeste si: Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci

Bicarbonat de sodiu

Unul dintre ingredientele care pot înlocui praful de copt este bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie sau oțet. O jumătate de lingurița de bicarbonat echivalează cu un pliculeț de praf de copt de aproximativ 5 grame.

Este recomandat, ca atât praful de copt, cât și bicarbonatul de sodiu să fie stinse înainte de a fi puse în aluat, pentru a nu avea un gust ușor înțepător.

cu ce inlocuim painea

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea

Albușul de ou

Un alt înlocuitor ideal este albușul de ou bătut spumă.

Un plic de praf de copt poate fi înlocuit cu 2-3 albușuri de ou bătute spumă.

Romul

Dacă vrei să faci un chec sau o prăjitură cu blat și nu ai praf de copt, îl poți înlocui cu 3-4 linguri de rom, care ajută aluatul să crească și să devină pufos.

rom inlocuitor paine

Melasa

Înlocuiește cu succes praful de copt, mai ales dacă preparați pâine, dar poate fi utilă și în cazul  deserturilor foarte dulci, cărora le dă o aromă deosebită.

Oțetul

În cazul produselor cu gust picant, puteți folosi o cantitate mică de oțet pentru creșterea volumului de aluat.

Citeste si: AM AFLAT: Cu ce poți înlocui carnea

Drojdie uscată

Adăugată în aluat, drojdia îl va face sa crească și să devină pufos.

Amoniac

Este un agent de coacere foarte eficient, fiind folosit pentru cozonaci sau diferite prăjituri.

Citeste si: Cu ce poți înlocui carnea. Alimente bogate în proteine

Cream of tartar  

Este un agent de afânare pentru aluaturi și un adevărat stabilizator folosit pentru prepararea bezelelor și a altor produse crocante.

Majoritatea gospodinelor folosesc bicarbonat și praf de copt pentru a prepara cozonaci pufoși, chec, biscuiți de casă, plăcinte sau diferite alte sortimente de prăjituri.

Toate ingredientele enumerate anterior au o reacție rapidă și de aceea produsele trebuie coapte cât mai repede.

În esență, toate ingredientele prezentate au același scop, „să mărească și să pufoșească o cocă”.

Citeste si: AM SLĂBIT: Dieta daneză de 13 zile. Plan alimentar


Abonează-te pe

Citește și:

Malin Andersson anunță că este însărcinată la doi ani de la moartea fiicei sale

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Israel impune noi restricții anti COVID-19. Autoritățile, alarmate din cauza variantei Delta

|| DESCOPERĂ || 6 modele manichiură pentru unghii mici

|| DESCOPERĂ || 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

//TAUR// Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Nativii Taur pot lua decizii importante în relaţia de cuplu!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri