Cine este Anca Țurcașiu. Biografie: data nașterii, căsătorie, copil, divort


Află tot ce nu știai despre Anca Țurcașiu, una dintre cele mai îndrăgite interprete din România.


In articol:

Cine este Anca Țurcașiu. Biografie, data nașterii, căsătorie, copil, divorț

Anca Țurcașiu s-a nascut pe 8 mai 1970, în Bucuresti.

Cântăreața și-a petrecut copilăria, până la vârsta de 6 ani, alături de bunici, în orașul Ploiești, județul Prahova.

„De la trei luni și până la șase ani, m-am jucat în curtea aceea foarte frumoasă. Am avut foarte multe de învățat de la ei și păstrez o amintire specială”, își amintește cu nostalgie, vedeta.

Anca Țurcașiu a rămas marcată de sărbătorile de iarnă petrecute în casa bunicilor, de mirosul de cozonac copt în cuptor, dar și de aroma de scorțișoară și de mere coapte.

„Am mers de curând acolo și a fost foarte emoționant, să regăsesc acea fereastră din casa bunicilor… Mi-am amintit cum toată familia se strângea aici, petrecem împreună la masa tradițională de Revelion. Dar și de cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Moș Crăciun, când eram copil, o păpușă negresă, una dintre cele tradiționale ale fabricii din București", mărturisește vedeta.

Anca Țurcașiu a absolvit:

- Școala Postuniversitară MTP, specializarea Moderator TV – Știri;

- Școala Populară de Arte, secția Muzică pop; 

- Academia de Teatru și Film Târgu Mureș, promoția 1994, secția Musical.

A câștigat numeroase premii la festivalurile de muzică ușoară, Mamaia (1986, 1987, 1988), Amara (1986), Vilnius Lituania, (1992).

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este Monica Anghel. Biografie: data nașterii, căsătorie, copil

Cariera

Anca Țurcașiu a jucat la Teatrul National București, în musicalul „Chicago” la Teatrul Foarte Mic, în spectacolul „Interpretul” și la Opera Română în spectacolul caritabil pentru copii „În așteptarea lui Moș Crăciun”.

Artista a avut apariții de succes în filmele „De dragul tău, Anca”,  ,,A doua cădere a Constantinopolului” și „Miss Litoral”.

În anul 2011, devine colaboratoarea Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde a interpretat rolul Maria în spectacolul „Maria de Buenos Aires” și rolul Edyth van Hopper în musicalul „Rebecca”.

A cântat alături de orchestra condusă de Petre Geambașu.

Dintre melodiile lansate de Anca Țurcașiu, cele mai cunoscute sunt ,,Să nu ma minți",„ Visez o primăvară",  ,,Dă-mi un motiv" și „Niciodată n-am să uit".

La vârsta de 51 de ani, Anca Țurcașiu s-a reinventat din punct de vedere profesional.

cine este anca turcasiu

În perioada de pandemie, actrița a avut un șoc psihologic, deoarece nu a mai putut să urce pe scenă. Însă, având o fire puternică, vedeta s-a reinventat.

„M-a trezit pandemia. Brusc, m-am pomenit că nu mai aveam meserie: teatrele, sălile de spectacole se inchiseseră... ,,Eu ce fac acum? Pentru că nu știu să fac altceva." Am fost ca un pianist căruia, peste noapte, i s-a luat pianul! A fost cu adevărat un șoc psihologic! Un șoc pe care însă l-am depășit și, practic, am izbutit să iau viața de la capăt", a declarat actrița.

Având o genă de învingătoare, a reușit să treacă cu brio peste momentele dificile, cu ajutorul băiatului sau, al tatălui și al prietenilor.

„Spre norocul meu, am avut alături oameni care m-au sprijinit foarte mult: copilul meu, tatăl meu și câțiva prieteni adevărați. Dar m-am ajutat și singură, prin atitudinea mea ,,militară", riguroasă și curajoasă, fără teamă în fața provocărilor. M-am născut cu o genă puternică", ne spune Anca.

În această perioadă, a avut mai mult timp pentru ea, s-a regăsit și a pus bazele un curs numit ,,Arta conversației și ținuta în societate", pentru elevii din clasele gimnaziale și pentru liceeni, pe care îl predă on-line.

„Eu sunt dispusă ori-când să învăț lucruri noi, sunt dispusă să fac orice ca să pot să trăiesc și să merg mai departe. Așa că și acum, deși mi s-a interzis, mi s-a furat meseria pe care am facut-o treizeci si cinci de ani, n-am stat să plâng în pernă și nu m-am lăsat învinsă de deznădejde. M-am apucat și, vreme de trei luni, am studiat douăzeci de cărți. Apoi, în baza informațiilor învățate de acolo, am inventat un curs de ,,Arta conversației și tinuta în societate", dedicat, deocamdata, elevilor de gimnaziu si de liceu, curs pe care am început să-l predau online", a declarat artista.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este TIBI CLENCI, noul jurat de la Bravo ai stil! Celebrities

Relații

Anca Țurcașiu a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de colegul ei de breaslă, Gheorghe Gheorghiu, care era mai are decât ea cu 16 ani. Relația a durat 4 ani, din 1993 până în 1997 și s-a terminat trist. Artista a suferit foarte mult la acea vreme, își aduce aminte ca mergea pe stradă și plângea, neînțelegând ce i se întâmplă.

„Nu am trăit drame la viaţa mea, ci anumite etape pe care le-am considerat o sursă de putere. Când te afli într-un context nefericit, nu trebuie să rămâi acolo, ci să te ridici şi să mergi mai departe. Mie acest lucru mi-a dat sentimentul că sunt un om foarte puternic. Poate că am ieşit şifonată, dar şifonarea asta duce către înţelepciune”, a mărturisit vedeta.

După scurt timp de la despărțire, Anca îl cunoaște, cu ocazia unui turneu în America, pe medicul Cristian Georgescu, cu care s-s căsătorit în anul 1998.

Cei doi au împreună un băiat pe nume Radu, în vârstă de 22 ani.

„Radu e fericit. E student la Pedagogie la Universitatea din București. Este și profesor de snowboard. Îl găsiți la Poiana Brașov. Îi place foarte mult. În weekend lucrează acolo”, a spus artista.

După 22 de ani de căsnicie, din motive necunoscute, Anca Țurcașiu a divorțat în iulie 2020 de soțul său.

Artista a reușit să treacă peste divorț și peste perioada de pandemie cu fruntea sus, lăsând în urmă momentele dureroase și pășind optimistă spre viitor.

Recent, a lansat o melodie cu un titlu sugestiv ,,Vreau să dau reset", în care o femeie  iese după mult timp dintr-o poveste de iubire, cu mare încredere în ea și în viitor.

anca turcasiu divort

Citeste si: DESCOPERA: Cine este Nicole Cherry. Biografie: data nasterii, cariera, cine este iubitul ei

„Din fericire, astă-vară am putut să cânt din nou, vreme de trei luni, la mare, iar recent am lansat şi o melodie nouă, cu un videoclip evocator. Melodia aceasta, „Vreau să dau reset!”, a apărut la îndemnul lui Ovi Jacobsen, cu care am colaborat vara trecută în cadrul programului artistic de la „Phoenicia Hotels”, iar versurile mi le-a scris Loredana Căvăşdan, o fată tânără şi talentată, căreia i-am explicat cam ce aş vrea să spună acest cântec: povestea unei femei puternice, care deşi iese dintr-o relaţie de iubire, după mulţi ani, merge mai departe, cu fruntea sus şi cu încredere în ea însăşi şi în viitorul ei. Mi-am dorit să le transmit un mesaj motivaţional femeilor care o iau de la capăt şi sunt fericită că mesajul meu a fost perceput ca atare. Pe YouTube s-au adunat deja o mulțime de comentarii care îmi confirmă că mi-am atins scopul: acela de a le oferi oamenilor şi, în special, femeilor, un cântec-poveste, care să le îmbărbăteze, să le spună că se poate merge mai departe, indiferent ce s-a întâmplat în viaţa lor(...). În general, în perioada asta din urmă, am citit foarte mult şi am lucrat foarte mult cu mentalul şi cu emoţionalul meu, astfel încât să-mi conserv echilibrul interior şi să reuşesc să fiu „Eu. Azi. Aici. Acum”. Am învăţat că „Aş vrea să…” ori „Sper că…” nu au valoare. Important este să mă văd „în plină acțiune”, să vizualizez ceea ce îmi doresc pentru mine şi astfel ceea ce îmi doresc se va împlini. Am dat foc la tot ce-a fost urât şi dureros în trecut, am păstrat doar mo­mentele senine, care-mi dau putere, iar viitorul mi-l creez, cu voia lui Dumnezeu, prin prezent. În fiecare dimineaţă, eu mă trezesc cu gândul că în corpul, în mintea şi în sufletul meu e senin şi pace, că sunt eu cu mine şi cu Dumnezeu şi că am puterea să ofer iubire împrejurul meu. Iar dacă uneori se mai întâmplă ca primul gând al dimineţii să fie altul, mai apăsat sau mai tulbure, îl alung imediat.”, a spus Anca Țurcașiu, într-un interviu.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este VIVIANA SPOSUB. "Plângeam în fiecare zi! Cam atât de greu mi-a fost când m-am mutat în București. Nu aveam pe nimeni, dar aveam un vis."

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine este NICOLETA NUCĂ. "La momentul potrivit voi purta și rochia de mireasă"

EMANUEL PETRE NECATU: Cine este și cu ce se ocupă soţul Alexandrei Stan

Cine este ANGELA RUSU. "N-am crezut că o să mă mai mărit vreodată! Aveam o repulsie… După trei căsnicii…"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Iulia Vântur, criticată pentru un concert: „Ai scăpat ușor, dacă nu ți-au cerut banii înapoi”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri