Ce semnificație are numele ANA


Află ce semnificație are numele Ana și ce personalități marcante din istorie au fost botezate astfel.


In articol:

Din punct de vedere etimologic, numele „Ana” își are originile în limba ebraică, având un impact puternic în lumea creștină, datorită faptului că a fost purtat de figuri importante, care au marcat istoria religioasă.

Extrem de multe derivate ale acestui nume sunt utilizate în ziua de astăzi, fiind preluate de toate culturile din lume. Astfel că, în funcție de țară, acest nume a luat următoarele forme: Anne, Ania, Aina, Ans sau Anushka, în limba rusă.

Citeste si:// CITEȘTE// Ce înseamnă când visezi bani

Ce semnificație are numele Ana

Etimologia numelui Ana. Istoria numelui Ana

ana semnificatie

„Ana” se numără printre cele mai vechi nume din istorie, datând încă din perioada Vechiului Testament, sub forma „Hannah”. Cel mai cunoscut personaj biblic care a purtat acest nume este Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria, pe care o sărbătorim pe 9 septembrie în religia creștin-ortodoxă și pe 26 iulie, în calendarul romano-catolic.

Este un nume care emană o putere extraordinară, fiind purtat de numeroase regine și prințese care au marcat istoria. Împărăteasa Ana a Rusiei, care a domnit între secolele XVII-XVIII, este una dintre acestea, un alt exemplu important fiind soția regelui Mihai al României, Regina Ana, care s-a stins în anul 2016.

Citeste si: //CITEȘTE// FEMEIA SCORPION. TOP 7 caracteristici

Semnificația numelui Ana

Din punct de vedere numerologic, femeile cu nume scurte emană putere, curaj și nu au teama de a înfrunta greutăți, indiferent de natura acestora. De asemenea, persoanele care poartă numele „Ana” sunt jucăușe și îndrăznețe, dornice în permanență să întâlnească oameni noi și să experimenteze.

Numele Ana inspiră energie, jovialitate, persoanele care sunt botezate astfel având un simț al umorului bine dezvoltat. Adesea, ies în evidență în cercul lor de prieteni.

Citeste si: Nume interzise la botez, de Biserică! De ce nu ai voie să le pui copiilor aceste prenume?

Femeile care poartă numele „Ana” sunt loiale, te poți baza pe ele atunci când ai nevoie de ajutor și te poți confesa lor, întrucât secretele tale vor fi în siguranță.

Persoanele care poartă acest nume au și câteva trăsături negative și anume egoismul, impulsivitatea și egocentrismul. Pot deveni adesea destul de posesive, mai ales cu persoanele față de care au sentimente puternice. Acest aspect le poate provoca reacții extreme, devenind adesea obsedate atunci când își doresc cu orice preț să păstreze o anumită persoană în viața lor.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Numarul destinului 2021. Cifra destinului in numerologie 2021| Calcul

Mitologie

Anna Perenna a fost una dintre cele mai importante zeițe din Roma Antică, fiind supranumită zeița abundenței, a hranei și a belșugului. A fost cea mai loială sfătuitoare a întemeietoarei cetății Cartagina, Dido.

Unul dintre cei mai cunoscuți poeți latini, Virgil, spunea că Anna ar fi fost, în realitate, sora lui Dido. Legătura dintre cele două a fost atât de puternică, încât, după moartea întemeietoarei, Anna s-a refugiat în Malta.

Îndrăgostită de Eneas, Anna Perenna a decis să-și părăsească ținutul natal și alesul inimii, însă pe drum, aceasta a căzut în râu, transformându-se într-o nimfă. Legenda spune că numele zeiței era amintit la toate petrecerile organizate de locuitorii ținutului, întrucât acest ritual aducea bunăstare familiilor.

Citeste si: Dicționarul viselor. Ce înseamnă când visezi că ți-ai cumpărat casă

Personalități care au purtat numele „Ana”

Ana Ipătescu, eroina Revoluției din 1848, care a izbucnit în Țara Românească, născută în București, în anul 1805

Ana Aslan, medic român specialist în gerontologie și academician. În anul 1952, prepară vitamina H3(Gerovital), produsul fiind ulterior brevetat pe tot globul.

Regina Ana, soția regelui Mihai al României, născută în anul 1923

Ana Pauker  a reușit să obțină cea mai înaltă funcție politică deținută de o femeie în istoria României. In anul1948, apare pe coperta revistei „Time" sub titulatura de „Cea mai puternică femeie în viață".

Ana Blandiana, pe numele real: Otilia Valeria Coman, născută în anul 1942, în Timișoara, scriitoare și luptătoare înverșunată pentru libertatea civică în România.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cele mai frumoase nume de băieți. Alege-l pe cel mai potrivit pentru băiețelul tau


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbarea la față a Domnului 2021. Tradiții și obiceiuri

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Ce înseamnă când visezi că îți cade un DINTE. Care este semnificația?

Când pică Sfânta Maria Mică în 2021

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena semnificație, tradiții și superstiții

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MARIUS MODOVAN: Cine este şi cu ce se ocupă soţul Angelei Rusu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri