Când pică Sfânta Maria Mică în 2021


Află pe ce dată pică Sfânta Maria Mică în 2021 și ce semnificație are această sărbătoare.


In articol:

Când pică Sfânta Maria Mică

Sfânta Maria Mică este sărbătorită an de an pe data de 8 septembrie, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în cea Catolică. Întrucât anul bisericesc începe la data de 1 septembrie, aceasta este prima sărbătoare din calendarul ortodox.

Citeste si: //CITEȘTE// Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021. Tradiții și obiceiuri


Semnificație

Tradiția spune că, la împlinirea vârstei de 3 ani, Maria a fost dusă de părinții săi la templu, rămânând în rugăciune până la vârsta de 15 ani.
Numele ,,Maria” provine din limba ebraică, în care Miriam se poate traduce prin cuvintele ,,doamnă”, ,,cea aleasă”, ,,împărăteasă”.
Această sărbătoare sfântă este un prilej de a lua o pauză de la viața cotidiană pentru a ne întoarce fața către Dumnezeu.

Este momentul în care putem reflecta asupra lucrurilor pe care le-am făcut de-a lungul anului și ne putem cere iertare sau îi putem ierta pe cei care ne-au greșit.

urari de sfanta maria mica

Citeste si: TOTUL despre cine a fost Maria Lătărețu| naștere, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

Această sărbătoare este urmată de pomenirea Drepţilor şi dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, pe 9 septembrie, care i-au dat viață Fecioarei Maria. Praznicul liturgic specific Nașterii Maicii Domnului se regăsește atât la iacobiții sirieni, cât și în cultura egipteană.

Sărbătoarea Sfintei Maria Mică marchează începutul culesului de vii, târgurilor și iarmarocului de iarnă.

Citeste si: //CITEȘTE// Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Fiica Madonnei, umilită la prezentarea Marc Jacobs dupa ce i s-a refuzat accesul în clădire- radioimpuls.ro

Ce nume se serbează de Sfânta Maria Mică

Cu ocazia acestei Sărbători, peste 2,2 milioane de români își sărbătoresc ziua de nume. Astfel că, în țara noastră sunt peste 1,8 milioane de femei care poartă numele ,,Maria”, 270.000 cu numele de Mariana și aproximativ 51.000 de femei care răspund la numele de Marinela.
De asemenea, de Sfânta Maria Mică, își serbează ziua de nume toate persoanele care au fost botezate astfel:

Citeste si: //AFLĂ// Cine este Maria Ciobanu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

* Marian;
* Marin;
* Mioara;
* Mia;
* Maricica;
* Marița;
* Marina;
* Marilena;
* Mari;
* Mărioara;
* Meri;
* Măriuța;
* Mara;
* Marioara;
* Marusia;
* Ana-Maria;
* Mimi;
* Marinel

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică! De ce sărbătorim doar pe 8 septembrie


Urări de Sfânta Maria

 

Citeste si: Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”- kanald.ro

Citeste si: Intrigă în Casa Iubirii! Fetele au chef să se joace: „Deci, e vreuna care nu se epilează?”- stirilekanald.ro

La mulți ani, să ai parte numai de bucurii alături de cei dragi! Fie ca Sfânta Maria să te ocrotească și să-ți lumineze calea!

La mulți ani cu ocazia acestei zile sfinte în care numele îți este sărbătorit! Să ai parte de multă liniște și lumină în suflet!

Dragă Maria/Marian, astăzi îngerii s-au adunat în ceruri pentru a te sărbători! Fie ca Fecioara Maria să te aibă în pază și să îți călăuzească pașii în viață!

cand se sarbatoreste sfanta maria mica

Rugăciunea închinată Maicii Domnului care îndeplinește dorințe

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Citeste si: De ce nu se spune "La multi ani" pe 15 august celor care poarta numele Sfintei Maria

 


Abonează-te pe

Citește și:

//AFLĂ// Horoscop Rac luna IULIE 2021. Căsătoria îți poate bate la uşă!

//17 iulie 2021: horoscop// Află ce zodie pleacă în deplasare!

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul pe care să-l adaugi, ies foarte gustoși așa - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Horoscop 5 februarie 2023. În această zi, Berbecii se vor simți foarte emoționați - stirilekanald.ro

Harika din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de părinții săi! Iată de la cine a moștenit actrița Gözde Türker frumusețea și talentul! - kanald.ro

Fiul Priscillei Presley, Navarone Garcia, la un pas să fie ucis sub privirile mamei lui cu câteva zile înaintea morții Lisei Marie Presley - radioimpuls.ro

Cine este Pamela Anderson. Biografie: vârstă, carieră, familie. Rolul său în Baywatch i-a adus un succes colosal - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri