DESCOPERĂ: Cât timp păstrezi laptele formulă în biberon


Iată mai jos cât timp păstrezi laptele formulă în biberon și cum se pregătește, pas cu pas.

Laptele formulă din lapte de vacă este singura variantă de lapte praf pe care medicul pediatru o recomandă atunci când bine vorba despre hrănirea bebelușului. Când alăptarea naturală nu este posibilă dintr-un motiv sau altul, medicii pediatri recomandă formula de lapte, special concepută și comercializată pentru a hrăni copilul din prima zi de viață. Iată mai jos în cât timp se bea laptele praf.

Medicii din întreaga lume susțin alăptarea exclusivă pentru primele șase luni de viață, fiind de ajuns pentru bebeluși până la diversificare.

Citeste si: NOTEAZĂ: Diversificarea mâncării pentru bebeluși de 6 luni

Producătorii laptelui praf afirmă că compoziția formulei pentru sugari este concepută să semene aproximativ cu laptele matern uman. Cu toate acestea, există diferențe semnificative în conținutul de nutrienți al acestor produse.

Cel mai frecvent utilizate formule pentru sugari conțin zer purificat de vacă, cazeină ca sursă se proteină, un maestec de uleiuri vegetale ca sursă de grăsimi, lactoză ca sursă de carbohidrați, precum și un amestec de vitamine și minerale pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului. În plus, există și formule de lapte care utilizează soia ca sursă de proteină în loc de lapte de vacă și formule fără lactoză dacă bebelușul se confruntă cu alergii.

cate grame are o masura de lapte praf

Cat lapte trebuie sa bea un bebelus

[Sursa foto: PixaBay]

Un raport din anul 2001 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a constatat că formula pentru sugari preparată în conformitate cu standardele aplicabile Codex Alimentarius este un aliment complementar sigur și un înlocuitor adecvat pentru laptele matern.

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce se îngrașă femeile gravide

În unele cazuri, alăptarea este contraindicată din punct de vedere medical, așa că este nevoie de hrănire cu lapte formulă.

in cat timp se digera laptele praf

Cat timp durează până bebelușul digeră laptele praf

[Sursa foto: PixaBay]

Atunci când mama este infectată cu HIV ori are tuberculoză activă, medicii recomandă hrănirea cu lapte formulă. Astfel, se evită transmiterea HIV și a altor boli infecțioase. În plus, atunci când mama face chimioterape sau ia orice fel de medicament care ar putea dăuna copilului, se recomandă hrănirea cu lapte formulă.

De asemenea, și atunci când bebelușul nu se poate hrăni de la sân, medicii recomandă formula cu lapte. Un defect congenital, precum galactozemia, se recomandă formula cu lapte praf.

Și în cazul unor alergii alimentare ale mamei se poate recomanda formula praf.

Formulele pentru sugari se regăsesc fie sub formă de pulbere, fie concentrat lichid și gata pentru a hrăni bebelușul. Sunt concepute pentru a fi preparate de către părinte sau îngrijitor în cantități mici și oferite sugarului, de obicei fie cu o ceașcă, fie cu un biberon, în funcție de vârsta copilului.

Specialiștii din domeniul sănătății recomandă măsurarea cu precizie a formulei pentru a atinge concentrația dorită a produsului final. În cazul în care formula este preparată necorespunzător, copilul va fi subnutrit, ar putea suferi de diaree ori de pneumonie. Înainte ca bebelușul să fie hrănit, biberoanele trebuie să fie curățate foarte bine și sterilizate. În plus, este esențial ca formula să fie depozitată în mod corespunzător, mai ales dacă este pregătită în avans.

Cele mai multe companii au formule diferite de lapte, în funcție de vârsta bebelușului.

Apa fiartă trebuie răcită până la 40 de grade Celsius înainte de a adăuga pudra. Se recomandă folosirea măsurii care se găsește în interiorul cutiei. Nu se folosește nici mai multă și nici mai puțină pudră decât este indicat, deoarece aceasta poate duce fie la deshidratare, fie la o nuntriție insuficientă. Producătorii nu recomandă modificarea proporțiilor fără avizul medicului. Se folosesc măsuri rase de formulă cu apă fiartă în prealabil.

Se fierbe apa plată timp de cinci minute, apoi se lasă să se răcească, până ajunge la aproximativ 40 de grade Clesius. Se consultă modul de preparare și se toarnă în biberon exact cantitatea necesară de apă. Se folosește măsura din interiorul cutiei pentru a lua pudra, care se adaugă peste apa din biberon. Se închide biberonul și se agită bine până când pudra s-a dizolvat complet. Se consumă imediat de către bebeluș.

Laptele praf preparat nu se poate ține la frigider decât aproximativ 2 ore dacă nu este o formulă care se poate refrigera. Restul de praf neconsumat de copil la o masă nu se poate păstra, ci se aruncă. Din acest motiv, nu se recomandă prepararea unei cantități mari de lapte, ci doar cât are nevoie copilul la o masă. Multe mămici preferă să aibă un termos cu apă fierbinte pe care să o folosească de câte ori pregătesc laptele praf.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se pune pe tava de tăiere a moțului. Obiectele alese de copil vor reprezenta înclinațiile profesionale din viitorul lui

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Ce se pune în apa de mir a bebelușului

Bine ai venit acasa, fericire! Iata cosuletele pentru bebe cu care sa il astepti!

Intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a face un copil

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri