Te gandesti de ceva timp ca vine momentul in care in sfarsit ai putea sa daruiesti un copil partenerului tau
In articol:
- Ai alte scopuri prioritare in aceasta perioada?
- Iti permiti sa nasti si sa cresti un bebelus in acest moment?
- Esti pregatita emotional pentru un copil?
- Va fi partenerul tau un tata bun?
Intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a face un copil. Te gandesti de ceva timp ca vine momentul in care in sfarsit ai putea sa daruiesti un copil partenerului tau. Totusi, nu esti inca sigura, daca sa o faci acum, ori sa mai astepti. Multe cupluri isi adreseaza aceasta intrebare, cand este momentul sa faca pasul cel mare. Probabil ca si in gandurile tale se infiltreaza multe intrebari. Cum stii ca este contextul perfect? Iata ce intrebari sa iti adresezi, la care sa iti gasesti raspuns, daca iti doresti sa aduci pe lume un copil.
Ai alte scopuri prioritare in aceasta perioada?
Uneori, a aduce pe lume un copil, se poate intampla spontan si neplanificat. Aveai alte prioritati si, dintr-o data, ai primit vestea ca esti insarcinata. Cum gasesti solutii, astfel incat sa gestionezi situatia intr-un mod echilibrat? Daca insa nu te afli in aceasta situatie, ai ragazul necesar pentru a reflecta putin asupra planului tau de viata. Ce scopuri ai in perioada urmatoare? Exista vreun proiect in desfasurare care iti ocupa foarte mult timp? Poti sa te ocupi de obiectivu tau si sa treci printr-o sarcina in acelasi timp? Poti sa te ocupi de
obiectivul tau, in paralel cu cresterea unui copi? Raspunde sincer la aceste intrebari.
Intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a face un copil[Sursa foto: PixaBay]
Iti permiti sa nasti si sa cresti un bebelus in acest moment?
Vestea unui copil bucura o familie intreaga, povestea unei sarcini suna ca un basm. Adevarul insa este ca trebuie sa iei in calcul si anumite aspecte administrative. Trebuie sa iti calculezi un buget si sa iei in considerare cheltuielile viitoare ale unei familii.
Solutiile pot veni si pe parcurs insa, tu trebuie sa fii constienta de resurseleactuale si sa te gandesti daca le poti aloca eficient in toate ariile vietii.Esti pregatita emotional pentru un copil?
Multe femei considera ca se pot descurca, in timp ce altele se intreaba daca sunt cu adevarat pregatite. Indiferent de categoria din care faci parte, trebuie sa intelegi ca, daca iti doresti ca al tau copil sa se dezvolte armonios, este nevoie ca ambii parinti sa fie echilibrati si cu inteligenta emotionala ridicata.
Citeste si: Cum sa mentii relatia stransa cu o prietena care tocmai a devenit mamica
Va fi partenerul tau un tata bun?
Nasterea si cresterea unui copil presupune implicarea ambilor parteneri. Nu este suficient sa te gandesti daca esti tu in stare astazi sa cresti un copil, ci si partenerul tau. Impartiti aceleasi valori? Impartasiti aceleasi idei despre cresterea unui copil? Ati stabilit de comun acord o educatie pentru cel mic? Raspunde sincer la aceste intrebari si descopera daca tu si partenerul tau aveti un plan comun pentru cresterea si educatia copilului vostru.