Deliciu de sezon: zacusca de fasole cu gogosari! Uite ce usor se face!


Deliciu de sezon: zacusca de fasole cu gogosari! Uite ce usor se face!

Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa.

 

Ingredientele necesare sunt:
2 kg ceapa
3 kg gogosari
2 kg fasole alba boabe
1 l ulei
750 ml bulion
sare grunjoasa
piper
2 foi de dafin
Modul de preparare este urmatorul:
Fasolea boabe se pune de seara in apa rece, pentru ca boabele sa devina moi.
In ziua urmatoare se pune la fiert in apa cu sare.
Ceapa se curata si se spala.
Apoi se da prin masina de tocat.
Intr-o tigaie cu 1/2 l ulei se caleste ceapa.
Se pun si 2 linguri de sare.
Se lasa pana devine moale.
Gogosarii se spala si se curata de seminte.
Se dau prin masina de tocat.
Se calesc in 1/2 de ulei, separat de ceapa.
Se pun tot 2 linguri de sare.
Se lasa pana ce pasta de ardei se ingroasa si uleiul este deasupra.
Jumatate din cantitatea de fasole fiarta se strecoara.
Se da si aceasta prin masina de tocat.
Se pune intr-o oala mare.
Se adauga si legumele calite.
Se condimenteaza cu piper macinat.
Se adauga si foile de dafin.
Se pune si bulionul.
Se adauga si cantitatea ramasa de fasole boabe.
Se pune oala pe foc.
Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.
Se amesteca mereu in tot acest timp.
Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de conservant.
Se amesteca bine pana ce acesta s-a dizolvat.
Se pune zacusca de fasole in borcane.
Se invelesc borcanele in paturi si se lasa pana a doua zi.
Zacusca delicioasa se serveste pe felii de paine prajita.
Sursa

Ingredientele necesare sunt:

2 kg ceapa
3 kg gogosari
2 kg fasole alba boabe
1 l ulei
750 ml bulion
sare grunjoasa
piper
2 foi de dafin

Modul de preparare este urmatorul:

Fasolea boabe se pune de seara in apa rece, pentru ca boabele sa devina moi.

In ziua urmatoare se pune la fiert in apa cu sare.

Ceapa se curata si se spala.

Apoi se da prin masina de tocat.

Intr-o tigaie cu 1/2 l ulei se caleste ceapa.

Se pun si 2 linguri de sare.

Se lasa pana devine moale.

Gogosarii se spala si se curata de seminte.

Se dau prin masina de tocat.

Se calesc in 1/2 de ulei, separat de ceapa.

Se pun tot 2 linguri de sare.

Se lasa pana ce pasta de ardei se ingroasa si uleiul este deasupra.

Jumatate din cantitatea de fasole fiarta se strecoara.

Se da si aceasta prin masina de tocat.

Se pune intr-o oala mare.

Se adauga si legumele calite.

Se condimenteaza cu piper macinat.

Se adauga si foile de dafin.

Se pune si bulionul.

Se adauga si cantitatea ramasa de fasole boabe.

Se pune oala pe foc.

Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.

Se amesteca mereu in tot acest timp.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de conservant.

Se amesteca bine pana ce acesta s-a dizolvat.

Se pune zacusca de fasole in borcane.

Se invelesc borcanele in paturi si se lasa pana a doua zi.Zacusca delicioasa se serveste pe felii de paine prajita.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alina Sorescu, schimbare neașteptată în plin divorț de Alexandru Ciucu! Ce decizie a luat artista după despărțire

Soția l-a prins cu amanta în apartament! Dezvăluiri ȘOC din showbiz

Liam Payne și Maya Henry și-au spus adio după patru ani!

Irinel Columbeanu a dezvăluit că Monica Gabor s-a căsătorit cu Mr. Pink

Schimbări în grila Kanal D de weekend  

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Patrimoniul cultural regional, tema celei de-a III-a ediție a festivalului "Transylvanian Tulips Fest": 26 - 29 mai, la Cluj Napoca

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri