Delicios! Invata sa prepari fursecuri de post fara zahar!


Aceste fursecuri se prepara foarte usor si sunt gustoase! In plus, sunt excelente pentru perioada de post.

 

Ingrediente
300 gr faina
3 linguri de indulcitor green sugar
180 gr margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
20 gr cacao
20 ml suc de portocale rece
1 lingura esenta de rom
1 lingura esenta de vanilie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de portocala
un praf de sare
Mod de preparare
Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora.
Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul. Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat.
Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate.
Sursa: Gustos.ro

Ingrediente

300 gr faina
3 linguri de indulcitor green sugar
180 gr margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
20 gr cacao
20 ml suc de portocale rece
1 lingura esenta de rom
1 lingura esenta de vanilie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de portocala
un praf de sare

Mod de preparare

Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora.

Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul. Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat.

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate.

Sursa: Gustos.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Raed Arafat, declarație dură: „Încep atacurile și mârșăviile. Nimeni nu ne garantează că valul nu se va repeta”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri