De ce trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem chiuveta de baie?


De ce trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem chiuveta de baie?

Chiuveta de baie este una dintre cele mai importante piese, fiind și o piesă absolut neceseră, cât şi un element care poate schimba estetica.


In articol:

Alegerea acesteia ar trebui făcută ţinând cont de câteva aspecte esenţiale, cum ar fi preţul, materialul din care este fabricată, funcţionalitatea, modalitatea de montare, dar şi preţul.

Magazinele de specialitate vin în ajutorul tău cu o gamă foarte amplă de modele, încercând să acopere orice tip de preferinţe, potrivite oricărui tip de spaţiu, dar variantelor variate de design interior.

Câte tipuri de lavoare există?

Există o multitudine de modele, astfel că atunci când îţi alegi o chiuvetă de baie trebuie să ştii că cea mai bună va fi cea care se va potrivi nevoilor şi preferinţelor tale.

Astfel, pentru a alege chiuveta potrivită, trebuie să ții cont de mărimea acesteia, de stil, culoare şi facilităţi, de accesorii şi de modalitatea de montare. În ceea ce priveşte tipurile de chiuvete de baie, acestea pot fi cu picior, chiuvete încastrate în blat, chiuvete puse pe blat, chiuvete prinse în perete, precum şi chiuvete cu mască, asimilate de mobilier. De asemenea, lavoarele se deosebesc şi prin materialele din care sunt fabricate, astfel că poți alege dintre cele din ceramică, sticlă, inox, granit, marmură, fontă emailată şi chiar din lemn.

Cum se montează o chiuvetă de baie?

Montarea chiuvetei de baie este influențată de tipul de chiuvetă ales. Atunci când alegi modelul preferat, este indicat să vizezi o montare uşoară şi accesul rapid la toată instalaţia. În ceea ce priveşte legătura dintre montare şi tipul chiuvetei, modelele cu picior sunt simplu de montat, părţile componente potrivindu-se perfect. În cazul în care optezi pentru chiuvetele încastrate în blat, montajul va impune măsurători exacte, astfel încât execuţia lucrării să aibă un rezultat bun.

Schimbarea unui lavoar încastrat în blat poate ridica probleme, necesitatea procurării acestuia la anumite dimensiuni putând fi dificil de realizat. Astfel, atunci când vrei ca modalitatea de montare să fie una simplă, este recomandată varianta modelului de chiuvetă cu picior sau alegerea setului lavoar și mască de baie. Vei beneficia astfel de o potrivire perfectă a pieselor, precum şi de un ghid de montare. Încastrarea lavoarului într-un blat sau într-o mască de mobilier, atrage după sine folosirea multor materiale de îmbinare şi etanşare, astfel că, apelarea la un meseriaş poate reprezenta cea mai bună soluţie. O chiuvetă bine şi corect montată va contribui semnificativ la design-ul general al băii, precum şi la siguranţa şi confortul celor care o folosesc.

De ce chiuveta prinsă în perete este potrivită băilor mici?

Dacă renovarea demarată vizează folosirea la maxim a spaţiului băii tale, este bine să ştii că unei băi mici i se va potrivi o chiuvetă prinsă în perete. Limitezi astfel pierderile de spaţiu şi valorifici benefic fiecare colţişor. O chiuvetă prinsă în perete nu va necesita existenţa unei baze, astfel că vei crea un efect vizual de mărire, spaţiul de sub chiuvetă rămânând liber.

Chiuvetele prinse în perete sunt, de regulă, de mici dimensiuni, sunt fabricate din texturi uşoare şi deţin o accesorizare discretă care maschează racordurile. Aceste lavoare sunt potrivite toaletelor mici de serviciu, precum şi băilor în care se doreşte cât mai mult spaţiu liber.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mirela Retegan. „Sunt o minune a lui Dumnezeu!”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Cum tratăm bolile de piele provocate de stres

Cum să ne îmbunătățim relația de cuplu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri