De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion
De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion

Vezi de ce trebuie să porți lenjerie intimă roșie de Revelion, dar și alte tradiții pentru a avea un an nou prosper.

Fiecare sărbătoare din an are superstițiile și tradițiile ei, așa că nu este de mirare nici că Revelionul are o mulțime de obiceiuri de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un an nou perfect. Iată o parte dintre tradiții, în special cea legată de purtarea lenjeriei intime roșii, dar și de unde a pornit totul și ce semnificații există.

 Ce se întâmplă daca porți lenjerie roșie de Anul Nou

Citește și: De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion?

Obiceiul purtării lenjeriei intime de Revelion a pornit încă din perioada medievală. În acea perioadă, culoarea roșie era blamată și asociată cu forțele răului, însă lucrurile de schimbau de Anul Nou, iar despre roșu se spunea că aduce noroc de Revelion.

Un obicei extrem de cunoscut în Turcia este legat de lenjeria roșie. Locuitorii obișnuiesc să ofere cadou lenjerie intimă roșie de Revelion persoanelor dragi. Dacă vă gândeaţi că doar femeile trebuie să poarte roşu de Revelion, ei bine trebuie să ştiţi că şi bărbaţii pot face asta, pentru că se spune că acest lucru îi va ajuta în viața amoroasă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Despre lenjeria intimă de Revelion se spune că aduce prosperitate, noroc în cuplu și în relație, precum și în noul an.

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

De asemenea, se poate purta și o ținută roșie în noaptea dintre ani. Fie că este vorba despre o rochie, o bluză sau o fustă de Anul Nou, integrează această culoare în ținuta ta în noaptea dintre ani. 

O altă culoare care atrage norocul ca un magnet este culoarea verde.

Așadar, pe lângă lenjeria intimă roșie, alege o rochie sau o bluză verde pentru a petrece în noaptea dintre ani. Despre această culoare se spune că ține problemele la distanță, iar cei care o poartă vor avea parte de multă energie, veselie și despre noroc în zona financiară. Altă culoare norocoasă pentru noaptea dintre ani este auriul, iar o rochie aurie cu siguranță că va atrage toate privirile celor din jurul vostru.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

Alte superstiții de Revelion

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

Nu există început de an fără colinde.
Acestea nu lipsesc în această perioadă. Tinerii merg de Anul Nou cu pluguşorul, sorcova, buhaiul sau cu vasilca. În mai multe zone din România, Anul Nou este întâmpinat cu tradiții speciale. În Moldova, cetele de feciori colindă din casă în casă de Anul Nou.  În Bucovina, tinerii se costumează în uniforme militare și joacă, acompaniați de instrumente. Pe 1 ianuarie, în multe zone ale țării copiii merg cu Sorcova și primesc bani și dulciuri de la cei pe care îi colindă.
Din bătrâni se spune că nu este bine să dai bani pe 31 decembrie, dar nici pe 1 ianuarie, deoarece se spune că îți dai sporul casei cu această ocazie.

Ce pregătesc gospodinele 

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

În unele zone ale țării, gospodinele pregătesc mici pâinici în care pun monezi, pâinici care se servesc în noaptea dintre ani și de Anul Nou. Persoana care va nimeri pâinica respectivă cu bani înăuntru nu va avea grija banilor în anul următor.

De Revelion și de Anul Nou nu se doarme. Pentru a avea energie tot anul și pentru sănătate, se spune că nu este bine să dormi de Revelion și pe 1 ianuarie. Așadar, așteaptă până seara ca să te odihnești, iar pe 31 decembrie alocă-ți câteva ore de odihnă înainte de petrecere.

De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

De ce este bine să porți roșu în seara de Revelion? Simbolistica acestei tradiții românești

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Iancu Sterp lămurește zvonurile conform cărora s-ar fi despărțit de iubita sa, Denisa Coțolan: „Am făcut un vlog atunci în care am spus că ne-am despărțit și am explicat de ce.”

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies