De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu. Când este de fapt benefic

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu. Când este de fapt benefic
De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu

Află din rândurile de mai jos motivele pentru care partenerii aleg dormitul separat în cuplu!

De obicei, atunci când oamenii aud că un cuplu doarme separat, se gândesc instant la faptul că au întâmpinat probleme în relația de cuplu. Astfel, dacă unul dintre parteneri doarme pe canapea sau în sufragerie, se presupune că nu se înțeleg, însă acest lucru nu se aplică întotdeauna. Tot mai multe cupluri aleg să doarmă în dormitoare separate, însă doar pentru simplul motiv că vor să doarmă confortabil.

Afla din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre dormitul separat într-o relație amoroasă!

Dormitorul separat în cuplu, noua tendință în relații

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este motivul pentru care se răcesc relațiile între cupluri? Elena Merișoreanu oferă un sfat tinerilor. „Bărbații sunt ca niște copii în dragoste.”

Dormitul separat atunci când oamenii se află într-o relație a devenit deja un trend tot mai întâlnit, mai ales în America.

De obicei, unul dintre cele mai comune motive pentru care cuplurile dorm separat este din cauza deranjamentelor somnului. Sforăitul, neliniștea, apneea în somn și alte probleme legate de somn pot face dificilă obținerea unui somn odihnitor.

De asemenea, cuplurile pot avea preferințe diferite de somn, cum ar fi temperatura camerei sau a patului, iluminarea sau zgomotul. Cu alte cuvinte, cuplurile vor doar să aibă un somn liniștit și confortabil.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Unele cupluri pot alege să doarmă în paturi separate pur și simplu pentru a avea propriul lor spațiu personal. Însă, mulți parteneri tânjesc după mult contact piele pe piele cu persoana iubită. Partenerii ar trebui să se întrebe reciproc ce le place când dorm în aceeași cameră și ce i-ar putea îngrijora dacă dorm separat.

Când este benefic dormitul separat în cuplu

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Andreea Marin, sfaturi importante pentru viața de cuplu. La ce trebuie să fie atenți partenerii între ei. „Un divorț nu este o dramă. Poate fi chiar un pas firesc în evoluția unui cuplu”

Cu toate că a devenit o normalitate că oamenii aflați într-o relație să doarmă împreună, există beneficii în a dormi separat.

Astfel, unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale dormitului separat este capacitatea de a avea un somn mai bun, deoarece somnul deranjant poate lăsa partenerii obosiți și irascibili. În mod inevitabil, din acest punct pot apărea multe discuții care nu fac bine cuplului.

Fiecare cuplu care ia hotărârea să doarmă separat trebuie să poarte o discuție și să reflecteze asupra sentimentelor lor. Astfel, printr-o conversație deschisă, partenerii pot lucra spre o soluție care funcționează pentru ambii, pentru a menține încrederea și conexiunea în relația lor.

De asemenea, cuplurile trebuie să ia în considerare dacă dormitul separat afectează intimitatea și dacă vreunul dintre parteneri se simte respins.

Citește și: Ce se întâmplă în aceste momente între Roberta și Sebastian! „Nu poți retrage ceea ce ai spus”. Videoclipul care i-a îngrijorat pe fani- kanald.ro

Citește și: Mamă revoltată pe educatoarele care i-ar fi discriminat copilul. Cadrele didactice ripostează- stirilekanald.ro

Când devine periculos dormitorul separat în cuplu

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Însă, deși dormitul separat poate rezolva multe probleme, poate deveni și un lucru periculos în relații. Mai precis, există posibilitatea pierderii intimității și conexiunii între parteneri. Împărțirea unui pat este, de obicei, văzută ca un simbol al apropierii și afecțiunii, iar dormitul separat ar putea crea sentimente de distanțare și izolare.

Dormitul separat poate limita oportunitățile de atingere fizică și afecțiune, așadar, cuplurile ar trebui să găsească modalități de a menține conexiunea lor emoțională și fizică dacă aleg să doarmă separat.

În cazul în care unul dintre parteneri simte lipsa apropierii fizice, poate face un obicei din a petrece câteva minute de tandrețe când celălalt se trezește. Astfel, dormitul separat poate fi gestionat fără a pierde esența conexiunii și intimității în cuplu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Relația voastră dispare? 5 lucruri pe care le poți face pentru a o salva

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Motivul pentru care Gheorghe Turda era să fie bătut la o nuntă: "Am fugit de frica mirelui"

Cât au cheltuit Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu pe cumpărăturile de la supermarketul din Franța? „Prețurile sunt la jumătate aici față de România. Nu mai vorbesc de varietate.”

Cum arăta Robert de la „Casa iubirii” în urmă cu 10 ani! Fostul concurent avea stofă de fotomodel

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies