De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu. Când este de fapt benefic

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu. Când este de fapt benefic
De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu

Află din rândurile de mai jos motivele pentru care partenerii aleg dormitul separat în cuplu!

De obicei, atunci când oamenii aud că un cuplu doarme separat, se gândesc instant la faptul că au întâmpinat probleme în relația de cuplu. Astfel, dacă unul dintre parteneri doarme pe canapea sau în sufragerie, se presupune că nu se înțeleg, însă acest lucru nu se aplică întotdeauna. Tot mai multe cupluri aleg să doarmă în dormitoare separate, însă doar pentru simplul motiv că vor să doarmă confortabil.

Afla din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre dormitul separat într-o relație amoroasă!

Dormitorul separat în cuplu, noua tendință în relații

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este motivul pentru care se răcesc relațiile între cupluri? Elena Merișoreanu oferă un sfat tinerilor. „Bărbații sunt ca niște copii în dragoste.”

Dormitul separat atunci când oamenii se află într-o relație a devenit deja un trend tot mai întâlnit, mai ales în America.

De obicei, unul dintre cele mai comune motive pentru care cuplurile dorm separat este din cauza deranjamentelor somnului. Sforăitul, neliniștea, apneea în somn și alte probleme legate de somn pot face dificilă obținerea unui somn odihnitor.

De asemenea, cuplurile pot avea preferințe diferite de somn, cum ar fi temperatura camerei sau a patului, iluminarea sau zgomotul. Cu alte cuvinte, cuplurile vor doar să aibă un somn liniștit și confortabil.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Unele cupluri pot alege să doarmă în paturi separate pur și simplu pentru a avea propriul lor spațiu personal. Însă, mulți parteneri tânjesc după mult contact piele pe piele cu persoana iubită. Partenerii ar trebui să se întrebe reciproc ce le place când dorm în aceeași cameră și ce i-ar putea îngrijora dacă dorm separat.

Când este benefic dormitul separat în cuplu

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Andreea Marin, sfaturi importante pentru viața de cuplu. La ce trebuie să fie atenți partenerii între ei. „Un divorț nu este o dramă. Poate fi chiar un pas firesc în evoluția unui cuplu”

Cu toate că a devenit o normalitate că oamenii aflați într-o relație să doarmă împreună, există beneficii în a dormi separat.

Astfel, unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale dormitului separat este capacitatea de a avea un somn mai bun, deoarece somnul deranjant poate lăsa partenerii obosiți și irascibili. În mod inevitabil, din acest punct pot apărea multe discuții care nu fac bine cuplului.

Fiecare cuplu care ia hotărârea să doarmă separat trebuie să poarte o discuție și să reflecteze asupra sentimentelor lor. Astfel, printr-o conversație deschisă, partenerii pot lucra spre o soluție care funcționează pentru ambii, pentru a menține încrederea și conexiunea în relația lor.

De asemenea, cuplurile trebuie să ia în considerare dacă dormitul separat afectează intimitatea și dacă vreunul dintre parteneri se simte respins.

Citește și: VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Când devine periculos dormitorul separat în cuplu

De ce tot mai mulți parteneri aleg dormitul separat în cuplu[Sursa foto: freepik]

Însă, deși dormitul separat poate rezolva multe probleme, poate deveni și un lucru periculos în relații. Mai precis, există posibilitatea pierderii intimității și conexiunii între parteneri. Împărțirea unui pat este, de obicei, văzută ca un simbol al apropierii și afecțiunii, iar dormitul separat ar putea crea sentimente de distanțare și izolare.

Dormitul separat poate limita oportunitățile de atingere fizică și afecțiune, așadar, cuplurile ar trebui să găsească modalități de a menține conexiunea lor emoțională și fizică dacă aleg să doarmă separat.

În cazul în care unul dintre parteneri simte lipsa apropierii fizice, poate face un obicei din a petrece câteva minute de tandrețe când celălalt se trezește. Astfel, dormitul separat poate fi gestionat fără a pierde esența conexiunii și intimității în cuplu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Relația voastră dispare? 5 lucruri pe care le poți face pentru a o salva

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Mirela Vaida nu și-a pierdut accentul moldovenesc! Vedeta vorbește fără jenă graiul moldovenesc: „Când mă sfădesc cu ai mei, să vezi ce e la gura mea. Nu am uitat de unde am plecat.”

Rebecca, în lacrimi! „Mă simt prost!” Aflați cum va reacționa Antoni și ce se va întâmpla cu relația lor, sâmbătă, 15 iunie, într-o nouă ediție incendiară a emisiunii Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies