7 motive pentru care cuplurile ajung să regrete decizia de a divorța

divort
Divorț

Află din rândurile de mai jos când poate interveni regretul, după decizia de divorț.

Divorțul este o etapă dificilă din viața unui cuplu și este o decizie grea de luat. Cu toate că în unele situații oamenii sunt mai fericiți după ce se separă, există și situații când intervine regretul.

1. Copiii sunt la mijloc

Citește și: Cum să îl uiți după o despărțire

regretul divortului
Regretul divorțului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îl faci pe fostul partener să îi fie dor de tine după o despărțire

În momentul în care un cuplu are deja copii, divorțul este mai dificil. De aceea, multe persoane aleg să nu se separe, de dragul celor mici. Totuși, acest comportament nu este neapărat adecvat. Cu siguranță după ce părinții se despart, copiii suferă, iar pentru un părinte este sfâșietor să își vadă propriul copil în tristețe. Astfel, multe cupluri ajung să regrete faptul că au divorțat, după ce văd tristețea celor mici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

2. Probleme financiare

Banii pot reprezenta un motiv serios pentru care multe persoane aleg să nu se despartă. De cele mai multe ori, femeile rămân în relații care nu le aduc fericire, doar pentru că le este teamă că nu se vor descurca cu banii pe viitor.

Totuși, li se poate întâmpla și bărbaților, fiindcă o echipa va funcționa totdeauna mai bine. Astfel, problemele financiare pot reprezenta un motiv pentru care unii regretă că au divorțat, mai ales dacă depindeau de partener sau dacă afacerile comune nu mai funcționează.

3. Singurătatea

Specialiștii spun că singurătatea este unul dintre cele mai dificile sentimente pe care îl poate trăi un om.

Deși partenerii au avut probleme în timpul căsniciei și nu s-au înțeles, pot constata că după separare, singurătatea îi afectează și mai rău. În astfel de momente, intervine regretul și ideea că era mai bine alături de o persoană greșită, decât singur.

4. Imposibilitatea de a găsi un alt partener

 regretul despartirii
Regretul despărțirii[Sursa foto: freepik]

După un divorț, amândoi partenerii au nevoie de o perioadă de revenire emoțională.

Așadar, poate fi complicat să îți găsești un partener, după ce ai suferit un divorț. De asemenea, cel mai probabil nu vei accepta pe oricine în viața ta, iar pretențiile vor crește. După multe încercări sau relații eșuate, este posibil să regreți faptul că au divorțat de partenerul tău de viață. Multe persoane încearcă chiar și întâlnirile online, însă după câteva încercări realizează că nu este ușor să găsești un partener potrivit atât de ușor.

5. Judecata oamenilor din jur

Deși divorțul este foarte comun în societatea de astăzi ș i chiar este recomandat să nu rămâi în relații toxice, există încă persoane care îi judecă pe cei care rup relația. Fie că vorbim de prieteni, familie sau colegi de la locul de muncă, aceste persoane pot fi răutăcioase, încercând să te facă să te simți prost pentru faptul că ai destrămat o familie.

În astfel de momente dificile, multe persoane ajung să își regrete decizia de a se separa de partenerul de viață. Totuși, este important ca întotdeauna să faci ceea ce simți, fără să te intereseze de părerea celorlalți.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

6. Pierderea prietenilor

În momentul când un cuplu întemeiază o familie, aceștia obișnuiesc să își construiască prietenii cu alte familii. Odată ce divorțezi, prietenii își aleg persoana cu care păstrează legătura și este posibil să pierzi anumite persoane din viața ta, sau pur și simplu să vă distanțați. Aceasta poate fi o situație care să te ducă cu gândul către regretul divorțului.

7. Modul în care a fost luată decizia

ce se intampla dupa divort
Ce se întâmplă după divorț[Sursa foto: freepik]

Există situații când doar un partener își dorește să divorțeze, iar celălalt este forțat să accepte. A cesta poate fi un alt exemplu în care intervine regretul. De asemenea, uneori decizia poate a fost luată prea spontan și nu s-a discutat destul. În acest caz, este posibil ca partenerii să regrete faptul că nu s-au străduit destul să repare relația sau să reconstruiască o conexiune durabilă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce este un suflet pereche karmic? 13 semne că amândoi sunteți suflete pereche karmice

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies