De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar si atunci cand dorm


De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar si atunci cand dorm

Un om înţelept zicea la un moment dat ca maternitatea este cea mai bună dovadă ca somnul nu este esenţial pentru omenire.

Într-adevăr, de când sunt mamă, am descoperit acest mare adevăr şi îl confirm în fiecare zi. Însă dai unei mame chiar şi 10 ore de somn pe zi şi tot epuizată va fi la apusul soarelui. De ce? Ei, bine, există o explicaţie foarte bună. De fapt, două: hipervigilenţa şi multi-taskingul.

Hipervigilenţa este acea stare de alertă în care persoană are o sensibilitate crescută la stimuli şi prezintă o intensificare a comportamentelor de detectare a potenţialelor pericole.

Mamele sunt mereu extenuate pentru că fac foarte multe lucruri fizice pentru copiii lor, pentru că dorm puţin, se hrănesc prost şi pe apucate, dar mai ales pentru că sunt nonstop într-o stare care le solicită psihic enorm de mult. Dacă se urcă pe mobilă şi îşi sparge capul? Dacă se îneacă cu mâncare? Dacă se arde la aragaz? Dacă face febră mare? Dacă îl muşca căpuşa?

Citeste continuarea pe SuntMamica.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Ultimul mesaj postat de Christian Sabbagh pe contul personal de Facebook i-a speriat pe admiratorii sai. "Un bebelus a decedat subit! Medicii spun ca e vina parintilor,...

Divorț BOMBĂ în România! Prezentatoarea i-a dat papucii celui de-al treilea soț

Transformarea totala a Monicai Gabor! Nu mai poarta haine sumare si are un ten de bebelus! Vedeta a avut o acnee puternica! FOTO COMPARATIV!

VIDEO Doua retete care iti vor face o fata ca de bebelus

Campanie umanitara pentru Andrei Gabriel Curceanu. Strigatul de ajutor al mamei cu un bebelus grav bolnav!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Tunsoare "BROS" femei | TOP 5 idei de tunsori "BROS" în 2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri