De ce se pune staniol pe termopane


Folia de aluminiu, altfel spus, staniolul, este pus de anumite persoane pe termopane, în special în sezonul cald. Însă știați care este motivul acestora?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care se pune staniol pe termopane, dar și care este răspunsul la întrebarea „Ține sau nu staniolul, căldura afară?”. În plus, descoperiți și cum puteți pune mai bine folia de aluminiu, la ferestre.

 

De ce se pune staniol pe termopane

Cu fiecare sezon nou de vară, apare și un nou val de căldură, iar costul pentru a ne menține casa cât de cât răcoroasă, în sezonul cald, crește semnificativ. Prin urmare, nu vei avea deloc noroc atunci când vine vorba despre economisirea banilor, prin aer condiționat sau climatizare.

Acesta este motivul principal pentru care majoritatea persoanelor recurg la măsuri extreme. Printre acestea se află și punerea foliei de aluminiu la ferestre, despre care poate că ați auzit sau ați făcut-o deja. Deși unele persoane consideră această practică, ca fiind una urâtă sau deloc plăcută din punct de vedere estetic, a reprezentat totodată și o modalitate bună de a păstra o temperatură suportabilă în locuințe.

pentru ce se foloseste staniolul

Citeste si: Cât este darul la botez, în anul 2022

 

Staniolul ține sau nu căldura afară

Folia de aluminiu sau folia de staniol, se folosește în special pentru a înfolia diverse alimente fierbinți, oferind protecție peste tăvile de copt sau peste felurile de mâncare în timpul procesului de gătit, dar și pentru a împacheta diferite tipuri de mâncare, bomboane sau alte astfel de consumabile.

Acestea au o acoperire rezistentă la căldură și este etanșă la aer.

Datorită foliei de aluminiu, se împiedică mirosul, umezeala, germenii, oxigenul, dar și lumina, factori care ar putea contamina alimentele. De asemenea, folia de staniol este folosită și pentru a bloca orice fel de umiditate, miros și aromă din jurul produselor.

În ceea ce privește ținerea căldurii afară din casă, folia de aluminiu, în general, va reflecta puțină lumină, împiedicând-o astfel să intre în casă. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, aceasta se va încălzi, iar căldura va pătrunde ușor, ușor în casă.

Însă pentru a fi cu adevărat eficientă, folia de aluminiu de pe geamuri trebuie plasată cu partea strălucitoare în afară și trebuie acoperită partea din spate cu un strat de izolație sau carton. Astfel, veți reuși să țineți afară căldura și lumina.

cum se pune folia de aluminiu la geam

Citeste si: Bianca Pop, imagini halucinante de la Psihiatrie! "Îmi este rău!"

 

Punerea foliei de aluminiu la ferestre

Cump ără o folie de aluminiu bună

Folia de aluminiu este de obicei destul de ieftină, chiar mult mai ieftină în comparație cu multe altele, chiar și decât jaluzelele sau perdelele. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați câteva seturi de folie de aluminiu, care să aibă totuși o calitate superioară.

În caz contrar, dacă veți alege o folie de aluminiu prea ieftină, aceasta se va rupe destul de ușor, prin urmare, nu veți reuși să o puneți la ferestre. Astfel, este o idee bună să cheltuiți câțiva bani în plus, pentru a vă asigura că folia de aluminiu va rezista pentru mai mult timp.

Măsoară ferestrele

Imediat după ce ați achiziționat seturile de folie de aluminiu, puteți trece la următorul pas, și anume, la măsurarea ferestrelor. Astfel, vă veți asigura că ați achiziționat suficientă folie pentru întreaga suprafață pe care trebuie să o acoperiți. 

În cazul în care veți acoperi doar câteva ferestre de dimensiuni mai mici, atunci nu veți avea nevoie de foarte multă folie de aluminiu, însă dacă vă doriți să folosiți folie de aluminiu  pentru a acoperi toate ferestrele din casă, atunci cu siguranță veți avea nevoie de mult mai multă folie.

Prin urmare, ar trebui să măsurați atât lungimea, cât și lățimea fiecărei ferestre în parte, pe care aveți de gând să o acoperiți. Apoi înmulțiți lungimea cu lățimea, iar astfel veți obține suprafața ferestrei, mai exact spațiul pe care trebuie să îl acoperiți. Țineți cont totuși de faptul că folia de aluminiu nu trebuie să acopere cadrul ferestrei, ci doar sticla.

Odată ce ați obținut suprafața ferestrelor, puteți face o listă cu suprafața fiecărei ferestre în parte. Cu toate acestea, ar trebui să cumpărați folie de aluminiu și în plus, în cazul în care aceasta se va rupe sau se va perfora în timpul procesului de tăiere sau lipire.

Tăie și lipește folia

Ultimul pas este reprezentat de măsurarea și tăierea (ruperea) cu multă grijă a foliei de aluminiu pentru a se potrivi cum trebuie cu dimensiunea ferestrelor pe care doriți să le acoperiți. Pentru a o fixa pe loc, puteți pune bandă lipicioasă (sigură pentru perete) împrejurul marginilor foliei. Bineînțeles că odată cu trecerea timpului, va trebui să înlocuiți folia, dar și banda, deoarece își va pierde adeziunea din cauza expunerii la căldură și lumină.

staniolul poate tine caldura afara

Citeste si: Horoscop 16 IUNIE 2022. Află ce zodie se află într-un moment mai delicat


Abonează-te pe

Citește și:

De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

3 Rețete de smoothie răcoritoare pentru zilele toride de vară

Zodiac Floral. Află ce floare ești în funcție de ziua în care te-ai născut

Ce înseamnă dacă ai ascendentul în Scorpion

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

„Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri