Cu toate că prepararea grătarului poate părea o treabă foarte ușoară, are nevoie de atenție și de câteva trucuri. Legumele, carnea și peștele, pot reprezenta o variantă foarte bună pentru masă, atunci când sunt gătite pe grătar.
Pentru ca preparatele să fie delicioase, modul în care este pregătit grătarul, contează foarte mult, pentru ca mâncarea să se gătească într-un mod corect.
Sfaturi pentru gătirea preparatelor pe grătar
Citeste si: Se majorează pensiile. Ce a anunțat Ministrul Muncii
Majoritatea persoanelor adoră să mânânce carne la grătar. În plus, este o variantă mai sănătoasă, decât dacă am prăji-o într-o baie de ulei. De cele mai multe ori, atunci când se pregătește o astfel de masă, sunt chemați și prietenii sau familia. De aceea, mâncarea trebuie să fie foarte gustoasă. Carnea preparată la grătar ar trebui să fie suculentă și fragedă. Pentru a obține o carne perfect gătită, trebuie să ținem cont de câteva reguli. În primul rând, aceasta nu se pune niciodată rece pee grătar.
De ce se folosește sare pe grătar. Ce recomandă bucătarii
Citeste si: Ce a declarat Alina Sorescu, despre posibilitatea unei noi relații
Ceea ce este destul de dificil atunci când gătim preparate pe grătar, este păstrarea temperaturii optime. Cu toate acestea, există un truc benefic pentru a scăpa de această problemă.
„Un truc pe care îl ştiu de vreo 20 de ani: peste cărbunii încinşi arunc o mână de sare grunjoasă. Aceasta ajută foarte mult pentru păstrarea unei temperaturi constante, dar şi pentru a diminua posibilitatea ca grătarul să ia foc de la grăsimea scursă din carne .”, a declarat Chef Cristi Dobre.
Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro
Cum se prepară carnea pentru grătar
Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
Carnea pentru grătar are nevoie de o atenție deosebită. Mai exact, felul în care o tăiem, afectează gustul de mai încolo. Bucățile de carne trebuie tăiate destul de subțire, având o grosime de aproximativ un centimetru. Mai mult, prima dată trebuie pusă pe grătar carnea de porc, apoi cea de pui.