De ce se pune sare peste cărbuni. Trucul util, pentru un grătar perfect


Cu toate că prepararea grătarului poate părea o treabă foarte ușoară, are nevoie de atenție și de câteva trucuri. Legumele, carnea și peștele, pot reprezenta o variantă foarte bună pentru masă, atunci când sunt gătite pe grătar.


In articol:

Pentru ca preparatele să fie delicioase, modul în care este pregătit grătarul, contează foarte mult, pentru ca mâncarea să se gătească într-un mod corect.

Sfaturi pentru gătirea preparatelor pe grătar

cum sa faci gratarul perfect

Cum să faci grătarul perfect

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Se majorează pensiile. Ce a anunțat Ministrul Muncii

Majoritatea persoanelor adoră să mânânce carne la grătar. În plus, este o variantă mai sănătoasă, decât dacă am prăji-o într-o baie de ulei. De cele mai multe ori, atunci când se pregătește o astfel de masă, sunt chemați și prietenii sau familia.

De aceea, mâncarea trebuie să fie foarte gustoasă. Carnea preparată la grătar ar trebui să fie suculentă și fragedă. Pentru a obține o carne perfect gătită, trebuie să ținem cont de câteva reguli. În primul rând, aceasta nu se pune niciodată rece pee grătar. Înainte, carnea trebuie lăsată la temperatura camerei, iar apoi se va rumeni. Dacă nu vom face acest pas, carnea va fi arsă pe exterior și crudă pe interior.
De asemenea, un aspect foarte important este curățarea grătarului foarte bine, cu o perie de sârmă. După ce ați curățat foarte bine grătarul, este necesar să ungeți grătarul cu ceapă sau cu puțină slănină. În acest mod, carnea nu se va lipi de grilajele grătarului.

De ce se folosește sare pe grătar. Ce recomandă bucătarii

sare peste carbuni

De ce trebuie să puneți sare peste cărbuni

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce a declarat Alina Sorescu, despre posibilitatea unei noi relații

Ceea ce este destul de dificil atunci când gătim preparate pe grătar, este păstrarea temperaturii optime. Cu toate acestea, există un truc benefic pentru a scăpa de această problemă. Expertul în bucătărie, Cristi Dobre, a explicat ce folosește de aproape 20 de ani, atunci când gătește mâncare pe grătar.

„Un truc pe care îl ştiu de vreo 20 de ani: peste cărbunii încinşi arunc o mână de sare grunjoasă. Aceasta ajută foarte mult pentru păstrarea unei temperaturi constante, dar şi pentru a diminua posibilitatea ca grătarul să ia foc de la grăsimea scursă din carne .”, a declarat Chef Cristi Dobre.

Cum se prepară carnea pentru grătar

trucuri carbuni

Trucuri pentru cărbuni

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok

Carnea pentru grătar are nevoie de o atenție deosebită. Mai exact, felul în care o tăiem, afectează gustul de mai încolo. Bucățile de carne trebuie tăiate destul de subțire, având o grosime de aproximativ un centimetru. Mai mult, prima dată trebuie pusă pe grătar carnea de porc, apoi cea de pui.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce a declarat Alina Sorescu, despre posibilitatea unei noi relații

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Calendar ortodox 2 septembrie 2022. "Sfinte Mucenice Mamant, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi"

„Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok

Schimbări pentru cei care au apartamente cu 3 camere. Ce au anunțat autoritățile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Betty Salam a plecat de acasă după ce s-a certat cu soțul său. Unde s-a dus vedeta?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri