De ce se produc despărțirile înainte de sărbători


Aflați din rândurile următoare totul despre despărțirile care se produc în preajma sărbătorilor. În plus, descoperiți cum pot suferi copiii, atunci când cei doi parteneri de viață pun capăt relației de cuplu.


In articol:

Conform studiilor, un fenomen ciudat ia amploare în preajma sărbătorilor. În momentul în care trebuie să existe cele mai frumoase momente din an, de sărbători, se produc despărțirile.

Perioada cea mai dificilă începe între jumătatea lunii noiembrie și cea a lunii decembrie. În această perioadă există cele mai mari tensiuni care pot duce la separare. Fenomenul poate lovi și cuplurile cele mai solide. Deși poate părea ciudat sau de neînțeles, multe cupluri se despart fix de sărbători.

Potrivit experților din lumea psihologiei, despărțirea în timpul sărbătorilor, deși este tragică din exterior, ar putea avea beneficiile sale.

Cel mai mult au de suferit, în schimb, copiii.

Motivele pentru care cuplurile aleg sărbătorile pentru a renunța la relația de cuplu

Citește și: Când apare obsesia într-un cuplu. Primele semne care îți arată că iubirea se transformă în obsesie

despartirea de sarbatori cuplu

De ce se produc despărțirile înainte de sărbători

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru

Când emoțiile sunt deja la cel mai înalt nivel, uneori cuplurile ajung să se despartă.

De ce se produc despărțirile de sărbători

“Anul trecut pe vremea asta, ceva nu a fost bine. Undeva în capul tău s-a produs o conexiune... Cât de plictisitor, dureros, dramatic poate să fie. Îmi pare rău să spun, dar pentru mulți oameni, sărbătorile sunt urâte. Românii au tradiție de a se certa când taie porcul, de a se certa când își iau mobilă, de a se certa cu ocazia unor momente fericite. Pentru că se acumulează lucruri înainte, frustrări, care sunt conectate tocmai cu aceste sărbători.” a explicat doctor Cristian Andrei in cadrul unei emisiuni.

Aceste lucruri nu au legătură cu ceea ce s-a întâmplat în copilărie, ci cu ceea ce s-a întâmplat recent.

Între cei doi parteneri s-a acumulat o tensiune, iar ei vor încerca să scape de această “povară”. Sărbătorile pot fi un prilej pentru cupluri, pentru a se elibera de frustrările acumulate.

Ce se întâmplă cu partenerul care nu își dorește despărțirea

despartire cuplu

De ce se produc despărțirile înainte de sărbători

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum depășești mai repede o ceartă în cuplu

“Dacă partenerul nu și-a dorit și se produce despărțirea, este de două ori mai greu pentru el decât dacă ar fi fost singur, din start. Este o pierdere! Iarăși se cuplează sărbătorea frumoasă cu pierderea. Ce se va întâmpla la următoarea sărbătoare?! Iarăși nu va fi bine! Este un șoc emoțional și se face o asociere. Sărbătorile, prin intensitatea lor, se pot asocia cu ceva ce nu poate fi plăcut. Data viitoare este scoasă din cutie această asociere.”

Ce trebuie să facă persoana care nu își dorește despărțirea

De ce se produc despărțirile înainte de sărbători

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum se calculează compatibilitatea în numerologie. Află dacă vă potriviți sau nu

Psihologul a specificat că trebuie să ai din timp niște alternative sociale. “Când îți este bine, este periculos! Atunci trebuie să îți creezi alternative. Este ca atunci când ești la un serviciu și ai salariu mare și trebuie să îți cauți un serviciu acum, nu când îți este rău! Acest lucru o să țină relația vie și nu o va lua treptat în jos. Senzația că celălalt are alternative.” a specificat Cristian Andrei pentru aceeași sursă.

Cu cât cadrul este mai restrâns, cu atât relația de cuplu se tensionează. De asemenea, doctorul a specificat că cea mai bună variantă de a aduce bucurie pentru partenerul de viață, nu trebuie neapărat să fie cumpărarea unui cadou, ci de a fi lângă el.

“Trebuie să împărtășești cu el, asta înseamnă bucuria de Crăciun. Măcar de aceste sărbători, deschide-i ușa prietenului tău care a fost abandonat de cineva, să nu simtă că este abandonat de toată lumea. Atunci se vede că îi ești prieten. O să te facă să simți si tu bine, pentru că i-ai dedicat niște zeci de minute din viața ta acelei persoane. Nu trebuie să discuți despre acest abandon de care el suferă, despre “monstrul” care l-a părăsit, ci despre voi doi și ce se întâmplă în jur."

Totodată, cel mai dureros poate fi pentru cuplurile care au deja copii și se despart chiar de sărbători. Copiii sunt cei care vor suferi cel mai mult. Ei vor sesiza pe fețele părinților că lucrurile nu sunt în regulă.

“Atmosfera contează! Este vorba despre iubire! Iubirea are o spontaneitate a ei care se bazează pe atracție. Acum, de sărbători decât să facem reproșuri, mai bine ne gândim cum sa îl facem pe celălalt să ne iubească!”

Recomandarea specialistului pentru cei doi părinți care au divorțat este de a trece peste tensiuni de dragul copilului, mai ales în perioada sărbătorilor. Tot el recomandă să se păstreze câteva ore împreună, chiar dacă cei doi părinți sunt separați. La acea masă trebuie discutate lucruri neimportante și banale, în niciun caz lucruri care au provocat separarea. Copilul va citi pe față relaxarea, iar Crăciunul va continua să trăiască și în inima lui. 

De ce se produc despărțirile înainte de sărbători

[Sursa foto: pexels]


Abonează-te pe

Citește și:

Trei semne care te avertizează că este un bărbat imatur emoțional

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ce așteptări au femeile de la parteneri

Ce trebuie să faci dacă simți că bate în retragere


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri