De ce se administrează vitamina D copiilor


Vitamina D este foarte importantă pentru copii, deooarece oasele lor vor deveni tari și puternice. Pe lângă acest aspect, are mai multe roluri. Iată de ce este bine să îi administrezi copilului tău vitamina D și ce beneficii va avea!


In articol:

Ilinca Tranulis, doctor, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre motivul pentru care se administrează vitamina D copiilor. Aceasta absoarbe calciul din intestin și îl depune în oase, care vor deveni tari și puternice.

Citește și: Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

De ce se administrează vitamina D copiilor

De ce se administrează vitamina D copiilor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să ne îngrijim scalpul pentru a evita alopecia. “Dacă persoana respectivă nu are suficient păr în zona donatoare, din păcate, nu se mai poate face altceva.”

De ce se administrează vitamina D copiilor

Ilinca Tranulis a spus că vitamina D absoarbe calciul din intestin și îl depune în oase, ca oasele să fie tari și puternice.

Ea mai are rol de imunitate și crește rezistența la infecții.

Este foarte important ca mama, în timpul sarcinii, să înceapă să ia vitamina D, iar după ce se naște bebelușul, din ziua a șaptea să îi administreze această vitamină. Ea se va administra direct în gurița celui mic, deoarece este destul de uleioasă.

„Vitamina D absoarbe calciul din intestin și îl depune în oase ca oasele să fie tari și puternice.

Mai are rol în imunitate, crește rezistența la infecții. Ideal ar fi ca mama însărcinată să înceapă să ia vitamina D, apoi după ce se naște bebelușul, din ziua a șaptea trebuie să-i administrăm vitamina D. Vitamina D se administrează direct în guriță pentru că este o vitamina uleioasă. Ideal este ca copilul să fie alăptat deoarece laptele de mama conține vitamina D.”, a spus doctorul.

Gălbenușul și ficatul conțin vitamina D și este indicat să fie consumate, dar cea mai importantă sursă este expunerea la soare. Vitamina D se sintetizează în corpul nostru, în piele, dacă aceasta este expusă la soare.

„După diversificare există alimente care conțin vitamina D cum ar fi gălbenușul, ficatul, dar cea mai importantă sursă este expunerea la soare. Vitamina D se sintetizează în corpul nostru, în piele dacă pielea este expusă la soare”, a mai adăugat doctorul.

Copiii care au peste un an și jumătate pot să nu mai primească suplimentul de vitamina D, vara, dar cu toate acestea medicul trebuie să urmărească copilul și să ajusteze în funcție de necesitățile acestuia.

Există situații în care apar niște semne din care nu ne putem da seama dacă este o lipsă de vitamina D sau o supradoză de vitamina D. Oasele unu copil cu deficit de vitamina D nu au suficient calciu în organism, sunt moi și apar deformări, se bombează fruntea și evazează toracele.

„Vara, copiii peste un an și jumătate pot să nu mai primească suplimentul de vitamina D, dat totdeauna medicul trebuie să urmărească copilul și să ajusteze doza în funcție de necesitățile acestuia. Există situații când apar niște semne din care ne putem da seama de o lipsă de vitamina D sau, din contră, de o supradoză de vitamina D. Oasele la un copil cu deficit de vitamina D nu au suficient calciu, sunt moi și apar deformări, se bombează fruntea, se evazează toracele”, a mai spus specialistul.

Citește și: Cum gătim corect ouăle și ce combinații putem face. „Putem folosi toate cele trei părți, și coaja, și gălbenușul și albușul”

De ce se administrează vitamina D copiilor

De ce se administrează vitamina D copiilor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Când apelează o femeie la transplantul de păr. “Femeile nu ar trebui să spună că pierderea părului este genetică şi că nu pot face nimic în acest sens.”

Ce manifestări poate da supradoza

În momentul în care copilul face supradoză de vitamina D, manifestările nu vor fi deloc unele plăcute, deoarece micuțul își poate pierde pofta de mâncare, iar pe lângă acest aspect, vor apărea și tot felul de alte tulburări digestive.

Vitamina D este recomandată multor persoane, deoarece ajută la o imunitate mai bună și ajută foarte mult pentru sănătatea fiecăruia.

„Supradoza poate da niște manifestări destul de neplăcute începând cu lipsa poftei de mâncare și apar tot felul de alte tulburări digestive. Vitamina D este extrem de recomandată tuturor deoarece ajută în imunitate”, a mai spus doctorul.

Vitamina D are foarte multe beneficii în organism, fiind absolut esențială pentru menținerea sănătății, atât fizice, cât și psihice. Vitamina D se recomandă atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților și este foarte importantă pentru a avea o imunitate bună. 

Citește și: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang. ”

De ce se administrează vitamina D copiilor

De ce se administrează vitamina D copiilor

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

 


Abonează-te pe

Citește și:

Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt beneficiile cărnii de pește?

Diferența dintre unt, ulei și untură

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Îmi place ce văd acolo.” Armin Nicoară este abonat constant pe platforma pentru adulți a Danielei Crudu! Nașa Georgiana Lobonț a fost pusă în categoria de fantezii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri