De ce sa nu mai tii niciodata cartofii in frigider! Sigur nu stiai asta!


Chiar daca temperatura scazuta mentine alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare daca sunt tinute la rece.

 

Agentia de Sanatate Publica (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarma si sfatuieste pe toata lumea sa nu mai tina cartofii in frigider. Moticul este simplu: "Cand cartofii sunt tinuti in frigider, amidonul este transformat in zahar. Astfel, atunci cand gatiti cartofii, aminoacizii se combina cu zaharul acela si produc acrilamida, o substanta toxica pentru organism."
ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigider.
Sursa

Agentia de Sanatate Publica (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarma si sfatuieste pe toata lumea sa nu mai tina cartofii in frigider. Moticul este simplu: "Cand cartofii sunt tinuti in frigider, amidonul este transformat in zahar. Astfel, atunci cand gatiti cartofii, aminoacizii se combina cu zaharul acela si produc acrilamida, o substanta toxica pentru organism."

ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigider.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andreea Pirui, imagini incredibile cu aceasta! Marius nu suportă să vadă aceste filmări!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri