De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct. Cercetătorul Dan Vodnar îl recomandă cu încredere: „E o adevărată sursă de energie”

De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct
De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct

Fructul care te ajută să te trezești mai rapid decât o ceașcă de cafea costă circa 60 de bani și reprezintă o reală sursă de energie, susține cercetătorul Dan Vodnar. Iată despre ce este vorba:

Este gustos, ieftin, se găsește în orice supermarket și reprezintă o alternativă sănătoasă la o ceașcă de cafea, după cum spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj. Fructul recomandat de acesta este mărul, bogat în vitamina C, minerale și fibre.

Citeste si: Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic. Cum să îl îngrijești în câțiva pași simpli

Fructul pe care trebuie să îl consumi în loc de cafea
Fructul pe care trebuie să îl consumi în loc de cafea[Sursa foto: Unsplash]

Fructul care te ajută să te trezești mai rapid decât o ceașcă de cafea

Mărul, unul dintre cele mai ieftine fructe, se găsește la noi în țară în peste 50 de soiuri. Prețul unui kilogram pornește de la 3 lei, astfel că o singură bucată poate ajunge la suma de 60 de bani. Pentru a beneficia de toate vitaminele și sărurile minerale, mărul trebuie consumat obligatoriu cu coajă.

„Știați că?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia.

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul.

Citeste si: De ce să folosești pastă de dinți în bucătărie. Trucul care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate

Fructul pe care trebuie să îl consumi în loc de cafea
Fructul pe care trebuie să îl consumi în loc de cafea[Sursa foto: Unsplash]

De ce să înlocuiești cafeaua cu mere

Mărul, fructul pe care cercetătorul îl consideră mai energizant decât o ceașcă de cafea, are mai multă vitamina C decât o portocală, fiind în același timp un aliment extrem de bun în menținerea senzației de sațietate.

Cu toate că nivelul glicemiei crește în momentul în care consumăm mere, efectul este unul mult mai lent decât în cazul carbohidraților simpli precum dulciurile. De asemenea, oamenii de știință susțin faptul că merele reduc riscul dezvoltării cancerului pancreatic cu până la 23%.

Merele roșii, de exemplu, conțin un antioxidant puternic ce poartă denumirea de „quercentina”, care s-a dovedit extrem de bun la îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales in situațiile de stres.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum scapi de sughiț. Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru un somn liniștit. Toate femeile trebuie să știe acest lucru

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies