Medicul Mihaela Bilic iti spune de ce sa consumi mai multa varza noua.
"Despre varza numai de bine, vorba aia, e vedeta curei de slabire de cand cu celebra supa de varza.
Fie ca e folosita in aplicatii locale, fie ca e consumata ca mancare, varza este alcalina, anti-inflamatoare, depurativa, detoxifianta, intr-un cuvant sanatoasa.
Singura precizare e ca trebuie gatita corect daca vrem sa fie si dietetica. Ce numeam pe vremuri varza calita insemna varza prajita in ulei adica cu multa grasime.
La 100cal/lingura de ulei eu va propun varza fiarta innabusit. Dupa ce o tocati puneti-o intr-o cratita acoperita cu sare si un deget de apa. Lasati-o sa fiarba la foc mic jumatate de ora si dupa ce s-a inmuiat bine adaugati rosii si suc de tomate dupa gust (pot fi si din conserva), eventual bulion de zarzare si mult marar. Simplu, delicios si fara strop de grasime! Mararul amelioreaza celulita iar daca mai puneti langa si un ardei iute slabitul e garantat:) Merge cu o bucata de carne sau peste, sau cu o felie de paine sau mamaliga- mancare simpla pentru zile de vara!", scrie medicul
pe pagina de Facebook.
"Despre varza numai de bine, vorba aia, e vedeta curei de slabire de cand cu celebra supa de varza.
Fie ca e folosita in aplicatii locale, fie ca e consumata ca mancare, varza este alcalina, anti-inflamatoare, depurativa, detoxifianta, intr-un cuvant sanatoasa.
Singura precizare e ca trebuie gatita corect daca vrem sa fie si dietetica. Ce numeam pe vremuri varza calita insemna varza prajita in ulei adica cu multa grasime.
La 100cal/lingura de ulei eu va propun varza fiarta innabusit. Dupa ce o tocati puneti-o intr-o cratita acoperita cu sare si un deget de apa. Lasati-o sa fiarba la foc mic jumatate de ora si dupa ce s-a inmuiat bine adaugati rosii si suc de tomate dupa gust (pot fi si din conserva), eventual bulion de zarzare si mult marar. Simplu, delicios si fara strop de grasime! Mararul amelioreaza celulita iar daca mai puneti langa si un ardei iute slabitul e garantat:) Merge cu o bucata de carne sau peste, sau cu o felie de paine sau mamaliga- mancare simpla pentru zile de vara!", scrie medicul
pe pagina de Facebook.