De ce nu mai trebuie sa spui "Casa de piatra" tinerilor insuratei - Un preot ofera toata explicatiile


De ce nu mai trebuie sa spui

Fiecare a facut o astfel de urare cel putin o data in viata, iar "Casa de piatra" a ramas cea mai populara urare de felicitare pentru cei care abia s-au casatorit.

”Cred că folosirea acestei urări este nepotrivită cu situaţia celor doi protagonişti. Ea s-a extins cu caracter de sindrom şi la nivel naţional. Dar cei care urează “casă de piatră” nu se gândesc că mirii vor trăi într-o pivniţă. Ci că ei le doresc durabilitate în căsnicie şi această edificare a căminului lor să aibă durabilitatea unei citadele din piatră.

Însă urarea este greşită pentru că la origini ea aparţine Mântuitorului, mai exact în Sfânta Evanghelie după Matei, la capitolul VII, unde Domnul arată că omul înţelept îşi construieşte casa pe temelie de stâncă, nu din piatră, ci pe piatră, ceea ce indică

seriozitatea intenţiilor şi a însuşirilor celor care îşi lucrează mântuirea fie în cadrul familiei sau comunităţii, fie singular.

Seriozitatea acestei edificări a vieţii personale se bazează pe virtuţile credinţei, răbdării, dragostei, cumpătării, generozităţii ş.a.m.d.

Aceste virtuţi constituie stânca, temelia de bază pe care se zideşte viaţa personală sau familială. Remarca Domnului Hristos este mai corectă în a o întrebuinţa când îi felicităm pe miri cu “casă pe piatră”, iar nu “casă de piatră.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Scandalos! Care este cea mai costisitoare pasiune a Iuliei Albu si ce vrea sa isi cumpere cand se va marita! “Sunt doua pe lista mea de casatorie”

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Sore a fost ceruta in casatorie de iubitul avocat. Artista a imbracat deja rochia de mireasa. Este superba in vesmantul alb nonconformist. FOTO EXCLUSIV!

La 4 ani de la căsătorie, o celebră artistă recunoaşte: "Am fost înşelată, e sfâşietor!" Acum s-a aflat TOTUL

Iulia Albu, primele declaratii despre o noua casatorie: "Consider ca este importanta"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri