De ce nu e bine să porți perle la nuntă. Ce arată o veche superstiție din popor

de ce nu e bine sa porti perle la nunta

De ce nu e bine să porți perle la nuntă

Există o veche superstiție care spune că nu este bine să porți perle la nuntă. Insă ați auzit de această superstiție?

Aflați din rândurile următoare, care este motivul pentru care se spune că nu e bine să porți perle la nuntă, dar și cu ce fel de bijuterii le poți înlocui.

 

De ce se spune că nu e bine să porți perle la nuntă

Bineînțeles că nunta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale vieții noastre, acolo unde se jură iubire veșnică, iar ne dorim ca totul să fie desfășurat ca într-o poveste.

Cu toate acestea, se pare că există anumite superstiții, de care unele persoane țin cont, iar printre acestea se află și cea legată de perle, mai exact legat de faptul că mireasa nu ar trebui să poarte perle la nuntă, fie că le regăsim la inele, brățări, cercei, lănțișoare sau chiar și diverse broderii, regăsite pe rochia miresei, din simplul motiv că nu este bine.

Adevăratul motiv din spatele acestei superstiții din popor, este legată de ideea că acestea, odată purtate, pot aduce lacrimi în căsnicie.

Se pare că acestea ar reprezenta lacrimile zeilor, dar și ale îngerilor, care au apărut din cauza păcatelor oamenilor, acesta fiind și motivul principal pentru care se crede în această superstiție veche din popor.

Cu toate acestea, în realitate, perlele sunt doar obiecte de podoabă fine și deosebite, acesta fiind și motivul pentru care sunt des purtate la ocazii speciale, chiar și în ziua nunții.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum știi că cineva se gândește la tine. 6 semne psihologice

bijuterii cu perle
De ce nu e bine să porți perle la nuntă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să obții machiajul lui Meghan Markle. Cât costă rujul ei preferat și care sunt trucurile de frumusețe

Ce fel de bijuterii să porți la nuntă

Pe lângă seturile de bijuterii din perle, regăsite deseori la mirese, în ziua cea mare, perle clasice, elegante și atemporale, fie că este vorba despre un set format din cercei și colier sau cercei

și brățară, miresele aleg adesea acest set de bijuterii pentru a oferi ținutei de mireasă un aer sofisticat.

Cu toate acestea, în cazul în care țineți la superstiții inclusiv la cea legată de perle, le puteți înlocui cu bijuteriile în stil geometric, modern și nonconformist, din care fac parte colierele și cerceii în formă de triunghi, cerc sau pătrat, care oferă ținutei de mireasă un aspect contemporan și interesant.

În plus, nu ar trebui să adăugați și o brățară delicată la încheietura mâinii, pentru că astfel de detalii pot completa întreaga ținută.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Nu în ultimul rând, se spune că pentru a aduce noroc în căsnicie, puteți alege și bijuteriile cu pietre prețioase, printre care se află și inelele cu diamante sau brățările cu safire, astfel încât la final ținuta să fie una sofisticată și cu adevărat stilată. Bineînțeles că ar trebui ca înainte de alegerea restul bijuteriilor, să vă asigurați că acestea se potrivesc foarte bine cu verigheta.

perle nunta
De ce nu e bine să porți perle la nuntă[Sursa foto: freepik]

Alte superstiții legate de nuntă

  • Se spune că nu e bine să faci nunta în luna mai pentru ca relațiile se spulberă precum florile copacilor.
  • Se spune că dintre cei doi miri, primul care îl va călca pe celălalt pe picior la cununia religioasă va conduce în casă.
  • Se pare că, atunci când vine vorba despre sosirea mirilor, in unele părți, există tradiția ca mirii să-și facă intrarea în aplauzele invitaților, Iar în alte părți, întâlnim obiceiul de nuntă în care mirii sunt cei care îi întâmpină pe invitați cu un pahar de șampanie.
  • conform tradiției ortodoxe, mirii trebuie să fie conduși la altar de către nași, iar conform tradiției catolice, mirele trebuie să își aștepte mireasa direct la altar, aceasta fiind însoțită de către tatăl său.
  • Se spune că mirele nu trebuie să-și vadă viitoarea soție îmbrăcată cu rochia cu mireasă în ziua nunții, înainte de momentul în care merge să o ia de acasă. În plus, se spune că mirii trebuie să plece la biserică din case diferite.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

superstitii nunta
De ce nu e bine să porți perle la nuntă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum știi că cineva se gândește la tine. 6 semne psihologice

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a maestrului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies