Noi ne-am obisnuit sa aruncam cojile de banana la gunoi imediat ce mancam fructul din interior, insa locuitorii din Asia nu fac asta niciodata.
Asiaticii au profitat dintotdeauna de cojile de banane, intrucat au niste beneficii nutritive extraordinare.
“Coaja bananelor contine cantitati mari de vitamina B6 si B12, magneziu si potasiu. De asemenea, contine fibre si proteine”, explica nutritionista Laura Flores pentru LiveScience.
Daca nu ai de gand sa consumi cojile de banane, poti profita de beneficiile lor si in alt mod:
Pune cateva felii de coaja de banane in apa si lasa-le sa stea cateva zile.
Foloseste cojile de banane atunci cand faci friptura: poti pune carnea pe ele, astfel incat sa-ti iasa mai suculenta si moale.
Ca sa o consumi, o poti adauga in smoothie-uri sau o poti coace, impreuna cu fructul.
Sursa: FoodStory.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro