De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor

De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor
De ce nu ar trebui sa dam copiilor antibiotice atat de usor

Antibioticele sunt necesare si chiar pot salva vieti, dar sunt, de asemenea, supraexpuse si utilizate in mod abuziv. Cand antibioticele sunt prescrise copiilor pentru boli virale (mai degraba decat bacteriene), ele sunt ineficiente si pot provoca modificari pe toata durata vietii bacteriilor intestinale, metabolismului si sistemului imunitar.

 

Antibioticele sunt printre cele mai frecvent prescrise medicamente pentru copii. Una din cinci vizite pediatrice de asistenta medicala acuta a dus la o reteta prescrisa cu antibiotice. La varsta de 20 de ani, un copil a primit in jur de 17 tratamente cu antibiotice.

Cresterea la nivel mondial a rezistentei la antibiotice a alarmat comunitatea medicala. Bacteriile patogene devin rezistente la antibiotice.

Bacteriile potential periculoase care sunt imune la antibiotice ar putea deveni "super bacterii", care nu au niciun tratament. Din fericire, unii medici au redus utilizarea antibioticelor si le prescriu acum doar atunci cand este strict necesar. Cu toate acestea, ca parinte, trebuie sa fii atent la administrarea antibioticelor copiilor tai.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: HOROSCOP cu Urania pentru săptămâna 9-15 februarie. Berbecii simt nevoia să fie alături de familie, Gemenii au parte de mici bucurii

Multe boli din copilarie nu necesita administrare de antibiotice: raceli, infectii ale urechii si durerile in gat.

Antibioticele ucid bacteriile, nu virusurile. Cu toate acestea, multi medici prescriu antibiotice pentru bolile copilariei care sunt virale, ceea ce inseamna ca este putin probabil ca antibioticele sa aiba vreun efect.

Cel mai adesea prescrierile de antibiotice pediatrice sunt pentru infectiile respiratorii superioare si infectiile urechilor, dintre care 60-73% sunt estimate a fi virale.

Infectiile respiratorii superioare, cum ar fi raceala obisnuita sau gripa, sunt cauzate in principal de virusuri. Un procent de 80% din aceste infectii sunt virale prin natura lor si pot fi cauzate de microbi, cum ar fi rhinovirus, parainfluenza si metaphenumovirus. Un studiu a aratat ca antibioticele au fost prescrise in proportie de 57% din timp pentru infectii ale tractului respirator acut, in ciuda faptului ca numai 27% au fost bacteriene.

Extrapolarea acestor date conduce la o estimare ca exista pana la 11,4 milioane de prescriptii inutile pentru antibiotice in fiecare an!

Citeşte continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

A murit creatorul Cupei Campionilor şi al Balonului de Aur

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

România, cu sufletul la gură! Anunțul momentului despre Ion Iliescu: "Vă mulțumim pentru înțelegere". Ce se întâmplă cu fostul președinte acum

Horoscop Mariana Cojocaru pentru săptămâna 10-16 februarie. Evenimente șoc, lucrurile scapă de sub control. Previziuni complete pentru Kfetele.ro

UPDATE Rezultate BAC 2025 au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro! Rata de promovare este de 74,3%

VIDEO Rezultate BAC 2025: La ce oră se publică notele pe edu.ro?


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies