De ce este indicat sa mananci patrunjel la micul dejun


Patrunjelul este o planta deopotriva aliment, condiment si medicament. Este una dintre plantele cel mai des intalnite in tara noastra.

Patrunjelul este foarte eficient in tratarea mai multor boli precum astenie, probleme cu circulatia sanguina, hipertensiune, anorexie, astm bronsic, infectii.

De asemenea, este foarte bun pentru prevenirea cancerului datorita continutului mare de antioxidanti. Se stie ca antioxidantii lupta cu radicalii liberi, cei care produc celulele canceroase si le distrug. Consumat sub forma de suc, alaturi de alte legume si fructe colorate (cu cat planta este mai colorata cu atat are mai multi antioxidanti), acesta poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

Patrunjelul contine mult mai mult fier decat spanacul si este alimentul cu cel mai mare continut de fluor. Astfel, patrunjelul ne ajuta sa avem oase si dinti sanatosi si inlatura respiratia urat mirositoare.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andreea Pirui, imagini incredibile cu aceasta! Marius nu suportă să vadă aceste filmări!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri