De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion?

De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion
De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion?

Există nenumărate superstiții legate de noaptea de Revelion, pe care deseori le și respectăm. Însă știați de ce este bine să avem bani în buzunar?

Aflați din rândurile următoare care este motivul pentru care se spune că este bine să avem bani în buzunar, în noaptea de Revelion.

De ce este bine sa ai bani in buzunar in noaptea de Revelion?

Pe lângă multe alte superstiții legate de noaptea de Revelion, nu trebuie să o uităm pe cea legată de bani.

Se spune că este bine să avem bani în buzunar, în noaptea de Revelion, pentru a ne asigura de prosperitate financiară, în anul care urmează. Se pare că, fie că vom avea bani în buzunar sau chiar în pantofi, în noul an, vom atrage abundență și succes, din punct de vedere financiar.

Citește și: De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion

Alte tradiții de Anul Nou

  • Odată ce ne-am asigurat că respectăm superstiția legată de bani, trebuie să ne asigurăm că respectăm și restul tradițiilor legate de noaptea de Revelion. Printre acestea, se află și consumul de struguri la miezul nopții. Pentru a ne asigura că vom începe noul an cu mult noroc, dar la fel îl vom și continua, trebuie ca la miezul nopții să consumăm 12 boabe de struguri, deseori albi. Aceasta este una dintre tradițiile menținute de nenumărate persoane, an de an, fiind foarte ușor de urmat.
  • Cu toate acestea, înainte de a ajunge la miezul nopții și a consuma cele 12 boabe de struguri albi, trebuie să ne asigurăm că în noaptea de Revelion, purtăm haine roșii. Se pare că tradiția menționează în special lenjerie intimă de culoare roșie, care trebuie să fie purtată în această zi, pentru a aduce mai mult noroc, dar și pasiune, în noul an. De asemenea, în cazul în care se întâmplă să nu aveți la îndemână lenjerie intimă roșie, puteți purta orice alt articol vestimentar roșu, important este să aveți ceva roșu.

de ce trebuie sa aprinzi lumanari de revelion
De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

  • Contează foarte mult cu ce alegi să te îmbraci în noaptea dintre ani, însă în egală măsură, contează foarte mult și care este prima persoană pe care o întâlnești în noul an. Se spune că acest aspect poate influența foarte mult parcursul tău în noul an. De asemenea, se pare că vei avea noroc dacă prima persoană întâlnită la scurt timp după miezul nopții, este un băiat. Acest aspect este valabil în special dacă este o persoană nouă, nu una cu care deja petreceți seara de Revelion.
  • Astfel, dacă planurile sunt deja făcute în legătură cu persoanele cu care vei petrece Anul Nou, nu trebuie să uităm nici de focurile de artificii și prezența lumânărilor. Se spune că lumânările sunt aprinse pentru a alunga spiritele rele, dar și pentru a aduce mai multă lumină în noul an. În plus, focul de artificii este utilizat pentru a alunga ghinionul. Deși aceste superstiții nu sunt atât de cunoscute pentru majoritatea persoanelor, an de an auzim și vedem focuri de artificii, ceea ce înseamnă că tradiția este menținută întotdeauna.

de ce e bine sa porti rosu de revelion
De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

  • Bineînțeles că în noaptea de Revelion trebuie să ne și asigurăm că avem pe masă fel de fel de bunătăți, dintre care nu ar trebui să lipsească lintea, fasolea, dar nici peștele. Dacă vei consuma linte sau fasole, vei avea o prosperitate aparte în anul care urmează, iar dacă vei consuma pește, anul este cu adevărat abundent, din toate punctele de vedere. Deși puține sunt persoanele care știau și de linte sau fasole, nu ar strica să le includeți în meniul de sărbători, pentru a vă asigura de prosperitatea adusă de consumul lor.
  • Într-un final, pentru a vă asigura că anul este început cu o energie cât mai pozitivă cu putință, trebuie să faceți zgomot la miezul nopții, pentru că se spune că doar așa veți alunga spiritele rele, nu doar prin intermediul focului de artificii, ci și prin diverse zgomote făcute intenționat.

de ce trebuie sa mananci struguri albi de revelion
De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Planuri de Frumusețe pentru Seara de Revelion: Sfaturi și Trucuri pentru un Look Sclipitor

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies