Ananasul este inclus in randul plantelor medicinale datorita calitatilor fructului sau, care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii.
Ananasul proaspat este recomandat spre consum dupa mesele copioase, bogate in carne, deoarece deblocheaza conglomeratele alimentare din stomac si inlatura durerile digestive.
Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care impiedica formarea cheagurilor de sange responsabile de tromboze si acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.
In aplicatii cutanate, bromelina scade inflamatia si calmeaza durerile articulare din artrite sau entorse.
De asemenea, bromelina asociata cu antibiotic este impregnata in bandaje si ajuta astfel la cicatrizarea mai rapida a ranilor.
Un consum frecvent de ananas ar putea ajuta si la prevenirea degenerescentei maculare, a astmului si a hipertensiunii arteriale, intareste sistemul imunitar, fibrele solubile ajuta la scaderea colesterolului sangvin si la prevenirea constipatiei, iar fitonutrientii impiedica oxidul nitric si aminele alimentare sa se combine in stomac pentru a forma nitrosamine cu potential cancerigen, deci scad riscul de cancer.
Sursa
Ananasul proaspat este recomandat spre consum dupa mesele copioase, bogate in carne, deoarece deblocheaza conglomeratele alimentare din stomac si inlatura durerile digestive.
Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care impiedica formarea cheagurilor de sange responsabile de tromboze si acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.
In aplicatii cutanate, bromelina scade inflamatia si calmeaza durerile articulare din artrite sau entorse.
De asemenea, bromelina asociata cu antibiotic este impregnata in bandaje si ajuta astfel la cicatrizarea mai rapida a ranilor.
Un consum frecvent de ananas ar putea ajuta si la prevenirea degenerescentei maculare, a astmului si a hipertensiunii arteriale, intareste sistemul imunitar, fibrele solubile ajuta la scaderea colesterolului sangvin si la prevenirea constipatiei, iar fitonutrientii impiedica oxidul nitric si aminele alimentare sa se combine in stomac pentru a forma nitrosamine cu potential cancerigen, deci scad riscul de cancer.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro