Amintit adesea în Biblie, uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. În vremuri de demult, egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ. Nu doar în alimentaţie se regăsea adesea uleiul de măsline.
Unul din cei mai importanţi antioxidanţi din uleiul de măsline este vitamina E, care are efecte antitumorale. Înlocuieşte în alimentaţie, pe cât posibil, uleiul obişnuit cu cel din măsline, ca să eviţi dezvoltarea celulelor canceroase.
Remediu contra constipaţiei
Uleiul de măsline este un adevărat aliat pentru sănătatea digestivă. Consumat ca atare, reduce secreţia de acid gastric şi uşurează digestia după o masă copioasă, prin stimularea secreţiei biliare.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>