De ce e bine pentru femeile insarcinate sa ia acid folic? Iata un beneficiu nestiut pana acum


Un nou studiu arata importanta suplimentelor de acid folic in timpul sarcinii.

Daca pana acum se stia ca acidul folic reduce riscul de defect de tub neural la fat, acum cercetatorii britanici au aflat si alte beneficii ale acestui supliment.

Acidul folic reduce de asemenea riscul ca bebelusul sa se nasca cu o greutate prea mica, spun expertii de laUniversitatea din Birmingham, care au realizat un studiu in acest sens.

La cercetare au fost analizate 108.525 de sarcini, varsta medie a mamei fiind de 28,7 ani, iar indicele de masa corporala 24,7.

Majoritatea mamelor nu erau fumatoare. In total, 84,9% dintre mame au luat acid folic in timpul sarcinii, dar numai 25,5% dintre ele au inceput administrarea inainte de a ramane insarcinate.

Oricum, cantitatea de acid folic este de obicei prea redusa, spun cercetatorii si ar trebui suplimentata.

Studiul a demonstrat ca riscul de subponderabilitate la nastere al fatului era cu atat mai mic cu cat cantitatea de acid folic luata de mama era mai mare.

Autorul cercetarii, medicul ginecolog Khaled Ismail, spune ca studiile in acest sens ar trebui continuate, pentru a se stabili doza optima de acid folic.

Greutatea prea mica a unui copil la nastere este asociata cu multe boli, dintre care unele foarte grave. Acesti copii au un risc mai mare de a face ulterior diabet, hipertensiune, boli cardiace si obezitate.
Sursa :www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri