De 21 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald ține familiile din România împreună


De 21 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald ține familiile din România împreună

De 21 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald este prezentă și în România. Principala activitate a Fundației este susținerea celor două Case Ronald McDonald din București și Timișoara, Case ce au găzduit în tot acest timp peste 20.000 de părinți și copii.

Dar haideți să deschidem ușile Caselor Ronald McDonald și să privim puțin înăuntru.

Casele Ronald McDonald oferă cazare gratuită părinților care au copii ce urmează tratamente de lungă durată la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara și Grigore Alexandrescu din București.

Misiunea Fundației, aceea de a ține familiile împreună, merge mai departe prin construirea următoarelor două Case Ronald McDonald – una în Iași, la Spitalul de Copii Sf. Maria și a doua în București, la Spitalul de Copii Marie Curie. Mai mult, anul acesta, Fundația finalizează proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care va putea oferi anual peste 9.000 de nopți de cazare gratuită.
Una dintre mămicile care este aproape de fetița ei internată la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara descrie Casa Ronald McDonald drept „casă-departe-de-casă, o casă primitoare, cu angajați cu suflet mare, o casă unde uit de spital și mă pot bucura de căldura unui cămin.”

21 de ani de grijă și înțelegere

Fundația pentru Copii Ronald McDonald, împreună cu McDonald’s, organizează anual campania „Mi-e poftă să fac bine” și evenimentul de strângere de fonduri McHappy Day. În timpul campaniei, McDonald’s donează Fundației câte 1 leu din costul fiecărui Happy Meal vândut, iar toți clienții McDonald’s pot contribui la susținerea Fundației donând în cutiile speciale, așezate lângă casele de marcat din restaurante.

„Obiectivul campaniei este strângerea de fonduri pentru construirea următoarelor două Case Ronald McDonald din Iași și București, dar și susținerea familiilor găzduite în Casele deja prezente în București și Timișoara. Este un obiectiv ambițios, pe care suntem încrezători că îl vom realiza cu ajutorul prietenilor, partenerilor, angajaților și clienților McDonald’s, care, cu mic cu mare, sunt alături de noi în fiecare an”, încheie Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.
De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de un consiliu director, din care fac parte:
Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications
Dl. Daniel Boaje, Director general al McDonald’s în România
Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dl. Martin Xuereb, Chairman Ronald McDonald House Charities Malta

 


Citește și:

Cu cine s-a iubit Gina Pistol înainte să se îndrăgostească de Smiley? Vedeta are un trecut amoros...tumultuos!

Cum se curăță bijuteriile din argint , la tine acasă? Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret!

Cum arată Brigitte Bardot la 86 de ani! Vârsta i se vede pe chip, dar eleganța nu a părăsit-o!

Sfatul zilei de astăzi, vineri 2 octombrie 2020. Taurii se grăbesc

Primul invitat la „40 de intrebari cu Denise Rifai”, intr-un interviu eveniment

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 2 Octombrie 2020. Nativii zodiei Rac au parte de multe provocări și de noi sarcini!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri