Daca mananci acest aliment iti cresti considerabil riscul de a face cancer la san! Uite despre ce este vorba!

Daca mananci acest aliment iti cresti considerabil riscul de a face cancer la san! Uite despre ce este vorba!
Daca mananci acest aliment iti cresti considerabil riscul de a face cancer la san! Uite despre ce este vorba!

Un aliment delicios iti poate face mai rau decat ti-ai fi imaginat vreodata.

 

Daca mananci multa carne rosie, in special in perioada adulta, iti cresti riscul de a face cancer de san, spune o noua cercetare realizata de mai multe universitati americane.
De cealalta parte, femeile care inlocuiesc carnea rosie cu legume, pui, nuci si peste isi scad riscul de a face aceasta cumplita boala.
Timp de 20 de ani, echipa de cercetare a urmarit obiceiurile alimentare si ratele de cancer la san ale mai multor femei, in jur de 88.000, cu varste intre 26 si 45 de ani. Cu cat mancau mai multa carne rosie, cu atat aveau mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, cu 13% in plus.
Substantele care cauzeaza cancer la san sunt eliberate atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi inalte, precum gratarul sau la cuptor, aceasta fiind doar o posibila explicatie.
De asemenea, hormonii, grasimea animala si conservantii din carnea rosie ar putea explica aceasta crestere a ratei de cancer la san in randul iubitoarelor de carne de vita.
Cercetarile arata ca renuntarea la carnea rosie mai devreme in viata ar putea sa-ti menajeze corpul de expunerea la acesti factori care produc cancerul de  san.

Daca mananci multa carne rosie, in special in perioada adulta, iti cresti riscul de a face cancer de san, spune o noua cercetare realizata de mai multe universitati americane. 



De cealalta parte, femeile care inlocuiesc carnea rosie cu legume, pui, nuci si peste isi scad riscul de a face aceasta cumplita boala.

Timp de 20 de ani, echipa de cercetare a urmarit obiceiurile alimentare si ratele de cancer la san ale mai multor femei, in jur de 88.000, cu varste intre 26 si 45 de ani. Cu cat mancau mai multa carne rosie, cu atat aveau mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, cu 13% in plus. 


Substantele care cauzeaza cancer la san sunt eliberate atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi inalte, precum gratarul sau la cuptor, aceasta fiind doar o posibila explicatie.

De asemenea, hormonii, grasimea animala si conservantii din carnea rosie ar putea explica aceasta crestere a ratei de cancer la san in randul iubitoarelor de carne de vita. 

Cercetarile arata ca renuntarea la carnea rosie mai devreme in viata ar putea sa-ti menajeze corpul de expunerea la acesti factori care produc cancerul de  san.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată noua casă a lui Iancu și a Denisei Sterp? Fratele lui Culiță Sterp a povestit cum au ajuns la decizia de a cumpăra această locuință a lor! "A aparținut fostului primar!"

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Veronica a ales să spună adevărul, fără ocolișuri, chiar de față cu prezentatoarea TV: "Zi ca să te cred". CE A PUTUT să recunoască concurenta din Casa Iubirii: "Nu o să permit nimănui. Eu am deja...". Toți din platou au rămas muți de uimire

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies