Cutremur devastator în România! Ce anunță cercetătorii?


Mircea Radulian, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Pământului, susține că România se va confrunta cu un cutremur fără precedent, în viitor.


In articol:

Cercetătorii susțin că anul 2020 a fost unul moderat în ceea ce privește activitatea seismică. Cu toate acestea, un cutremur devastator va fi prezent în România, la un moment dat.

Cutremur devastator în România

Cercetătorul Mircea Radulian susține că România se va confrunta cu un cutremur de nedescris. „Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a declarat cercetătorul.

Citeste si: Vali Vijelie, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

De asemenea, cercetătorul susține că în zona Vrancea vor exista cutremure cu o magnitudine mai mare decât până acum, însă nu se știe exact când. 

cutremur romania
România va întâmpina cutremure devastatoare[Sursa foto: PixaBay]

„Cutremurele de suprafață generează niște unde de suprafață, care sunt destul de puternice și pe măsură ce se propagă la distanță, crește cumva perioada lor, devin din ce în ce mai lente în mișcare”, a spus Mircea Radulian.

Citeste si: Revenire surprinzătoare! Ce face Amna, faimoasa de la Survivor România, după ce a ieșit din spital?

Mircea Radulian susține că, în România, cutremurele de suprafață   au fost mult mai ușoare și „dacă am avea grijă să construim după anumite reguli clădirile și infrastructura, atunci lucrurile n-ar fi atât de grave”, susține cercetătorul.

cutremur romania
anul trecut a fost destul de moderat în ceea ce privește activitatea seismică[Sursa foto: PixaBay]

Conform declarațiilor lui Mircea Radulian, cutremurele de suprafață pot produce dezastre enorme, iar cutremurele de adâncime pot avea efecte mult mai mici. În cazul cutremurelor de suprafață, chiar dacă magnitudinea este mică, dezastrele pot fi uriașe. 

Mircea Radulian susține că trebuie să fim pregătiți în orice moment pentu un cutremur de o magnitudine mai mare, însă măsurile de prevenție nu sunt încă la un nivel destul de înalt.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop. Acești nativi au șanse să devină părinți în 2021. Cine este binecuvântat anul acesta?

Noi detalii despre momentul care a provocat divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Virus de 10 ori mai periculos decât Covid-19, noul pericol pentru umanitate! „Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni!”

Știrile Kanal D de la ora 12:00, pe primul loc în preferințele telespectatorilor!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri