Curiozităţi despre pisici şi informaţii pe care fiecare posesor ar trebui să le ştie. Au intoleranţă la lactoză


Pisicile ne atrag, fie ca ne plac sau nu, prin eleganţa şi graţia lor! Dar câte lucruri ştii cu adevărat despre ele? Iată 35 de curiozităţi despre pisici pe care fiecare posesor ar trebui să le ştie.

1. Domesticirea pisicilor a început în China

Oamenii de ştiinţă au crezut mult timp că pisicile au fost domesticite pentru prima oară în Egiptul antic aproximativ 4000 de ani în urmă, dar, un nou studiu, publicat în 2013, arată că o rasă de pisici a trăit odată în imediata apropiere a agricultorilor din China acum 5300 de ani în urmă.

2. Unele din bolile lor sunt similare cu ale noastre

Pisicile sunt sensibile la mai mult de 250 de tulburări ereditare şi multe dintre ele sunt similare cu bolile pe care le pot avea oamenii. Ele chiar au propria lor formă de boală Alzheimer, şi la fel ca şi noi ele pot deveni obeze, de fapt, 55 la sută din pisicile americanilor sunt supraponderale sau obeze.

3. Memoria lor de scurtă durată este destul de bună

Memoria pe termen scurt, de regulă se estompează în aproximativ un minut, dar într-un studiu publicat de Curent Biology în 2007, oamenii de ştiinţă au determinat că memoria de scurtă durată a pisicilor a anumitor lucruri durează 10 minute.

citeşte continuarea pe pagina următoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana Vancea vrea să rămână însărcinată! „Când o să fie...” Vedeta și-a găsit fericirea lângă Dragoș Paiu, soțul ei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri