Cură cu ceai de păpădie. Cât durează și cât poți să slăbești în această perioadă

cat dureaza o cura cu ceai de papadie
Cură cu ceai de păpădie. Cât durează și cât poți să slăbești în această perioadă

Nenumărate persoane caută soluții pentru a scăpa cât mai repede de kilogramele în plus. Însă știați că puteți urma și o cură cu ceai de păpădie?

Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile păpădiei, cât poate dura o cură cu ceai de păpădie, dar și cum se ține mai exact această cură. În plus, descoperiți și de câte kilograme puteți scăpa, odată ce o veți începe.

 

Beneficiile păpădiei pentru organism

Păpădia reprezintă una dintre plantele care are nenumărate beneficii asupra organismului nostru.

O puteți găsi pretutindeni, crescând în toate parcurile, pe malul apelor, pe pajiști și în poieni. Frunzele și florile acestei plante sunt folosite deseori și în prepararea salatelor sau dulcețurilor. În restaurantele renumite, păpădia reprezintă o adevărată delicatesă. În prezent, planta este cultivată și prelucrată în scop terapeutic.

Datorită consumului de păpădie, aceasta poate ajuta la eliminarea surplusului de apă din organism, mai ales în zona abdomenului.

Totodată, ceaiul de păpădie poate mări cantitatea de urină produsă de rinichi., prin urmare, are un efect detoxifiant. Florile de păpădie pot preveni îmbătrânirea celulară, dar și purificarea sângelui.

Această plantă, nu numai că este bogată în vitamine, dar este și în minerale. Acest lucru o face să fie mai mult decât recomandată în cazurile de slăbiciune sau convalescență. Elementele nutritive pe care le conține, pot fi ușor de absorbit în organism.

Există chiar și anumite cure cu păpădie care au efecte absolut miraculoase, la început de primăvară, pentru că atunci corpul uman suferă din cauza deficitului de minerale și vitamine.

Persoanele care obișnuiesc să consume ceai de păpădie, pot preveni constipația și fermentația intestinală. În același timp, ceaiul de păpădie are efecte destul de asemănătoare cu medicamentele recomandate pentru slăbire.

cate kilograme poti sa slabesti in cura cu ceai de papadie

Citeste si: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Cât durează o cură cu ceai de păpădie

Cura de slăbire cu păpădie este urmată deseori de persoanele care își doresc să piardă în greutate, dacă se ține cont de anumite aspecte principale: 2-3 căni de ceai de păpădie băute pe

zi, se elimină grăsimile rele, dulciurile, pastele, pâinea și preparatele de tip fast-food.

Această cură cu păpădie se recomandă să nu fie ținută mai mult de 3 săptămâni, iar apoi trebuie să fie făcută o pauză de cel puțin o săptămână. Acest lucru se realizează, pentru a avea cu adevărat parte de efectele dorite.

cura cu ceai de papadie

Citeste si: Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

 

Cum se ține cura cu ceai de păpădie

Cura cu ceai de păpădie va face organismul să funcționeze exact așa cum trebui și să elimine excesul de grăsime, prin urmare, corpul intră într-o cură de detoxifiere, care vă ajută și la pierderea în greutate.

Așa cum am menționat anterior, pentru ca această cură cu ceai de păpădie să funcționeze așa cum vă doriți până la final, trebuie să renunțați la grăsimile rele, la dulciuri, paste, pâine și fast food.

De asemenea, trebuie să beți aproximativ 2-3 căni de ceai de păpădie pe zi, după masă. Se recomandă să  NU  depășiți doza zilnică recomandată.

În această cură trebuie să folosiți atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie. Tot ce trebuie să faceți este să turnați aproximativ 150-200 ml de apă fierbinte, peste aproximativ 10 grame de amestec de rădăcină și frunze uscate de păpădie. Le lăsați apoi la infuzat timp de 5-10 minute. Această rețetă trebuie urmată de fiecare dată când îl preparați pentru consum.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

beneficiile papadiei

Citeste si: Pizza- cum a luat naștere renumitul preparat. "După ce era consumată, se aruncau marginile”

 

Câte kilograme poți să slăbești în perioada curei

Ținând cont că perioada de început a acestei cure de slăbire cu ceai de păpădie, ține timp de 3 săptămâni, iar apoi se va lua o pauză de o săptămână, în timpul curei veți ajunge să slăbiți cu până la 5 kilograme. Iar în momentul în care veți relua cura, timp de alte 3 săptămâni, rezultatele vor fi asemănătoare, însă NU este recomandat să urmați această cură la nesfârșit, pentru că ce este prea mult, în acest caz, strică.

Prin intermediul acestei cure cu ceai de păpădie, veți scăpa de kilogramele în plus, iar organismul vostru se va detoxifia, astfel încât va ajunge să funcționeze în condiții optime.

cum se tine cura cu ceai de papadie

Citeste si: Cât timp se fierbe pieptul de pui. Care este secretul gospodinelor?



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Eurovision 2025! Cezar Ouatu pariază pentru vocea lui Florin Salam: "Cu o piesă potrivită, ar da lovitura!". În vizorul artistului este și Bogdan de la Ploiești

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi, gest neașteptat la adresa Juliei! „Te rog să nu mai stai cu spatele la mine, că mănânc și mi se duce cu noduri!” Aflați cum va reacționa Virginia, joi, 16 mai, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies