Cum va fi vremea pana in iunie: Unde va fi cald si unde va ploua cu GALEATA


Ne aşteaptă o vreme frumoasă în următoarele trei luni, dar cu ploi abundente în majoritatea regiunilor, în special în mai şi iunie. Pentru prima lună de vară, meteorologii estimează temperaturi ridicate, de 22 de grade, în Muntenia şi Oltenia.

Conform prognozei de specialitate, valabilă pentru intervalul aprilie - iunie 2017, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în următoarele trei luni, valorile termice se vor situa în apropierea normelor climatologice ale perioadei, în timp ce la nivelul precipitaţiilor acestea se anunţă excedentare, raportat la media multianuală a fiecărei luni.

Precipitaţii puţine în Dobrogea

În aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru a doua lună de primăvară este de 9,3 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 — 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia şi Muntenia, de până la 11 grade Celsius în Crişana, Maramureş, Transilvania, Dobrogea şi Moldova.

Vreme rece în nord şi centru

În luna mai, temperaturile medii lunare vor fi mai scăzute decât media climatologică, mai ales local în nord şi centru, respectiv apropiate de norme în restul teritoriului. În condiţiile în care media multianuală a lunii este de 14,9 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei (între 10 şi 17 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 18 grade Celsius, se vor consemna în Banat, Oltenia şi Muntenia. Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice în sud şi sud-est. Acestea vor putea fi, însă, excedentare în restul teritoriului, adică peste norma stabilită la 66,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 89 l/mp), Muntenia (86 l/mp), Crişana (până la 85 l/mp), Banat (84 l/mp) şi Oltenia (83 l/mp).

Cald în sud-est

Conform specialiştilor de la ANM, în iunie, prima lună de vară, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale, stabilite la 18,3 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 15 şi 19 grade Celsius, în Transilvania. În acelaşi timp, valori pozitive, de până la 22 de grade Celsius, se vor consemna în Oltenia şi Muntenia.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Daca ai pungi sub ochi, e posibil sa ai probleme cu tiroida!

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

6 semne discrete care apar cand ai probleme cu rinichii

Efectele unei partide intime dureaza doua zile! Cum e posibil

Cele 7 tipuri de cancer pe care le putem face din cauza consumului de alcool

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Gabriel de la "Puterea Dragostei" va deveni tătic?! Ce a postat fostul concurent pe rețelele de socializare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri