Cum trebuie sa reactionezi in caz de incendiu? Asa s-ar fi putut evita dezastrul din Colectiv


Daca majoritatea stirilor despre tragedia din Colectiv sunt despre cauze si victime, o orientare fireasca de altfel, nimeni nu abordeaza subiectul prevenirii unei asemenea drame. Practic, nimeni nu spune ce trebuie sa facem intr-o situatie limita.

Cum trebuie sa reactionam in caz de incendiu? Ce ar fi trebuit sa faca victimele de la Clubul Colectiv pentru a scapa cu viata si cu rani cât mai usoare?

Marian Chirvase, celebru pentru cascadoriile sale, a explicat - contactat de DC News - ce trebuie sa facem intr-o situatie limita. De asemenea, ne-a spus care au fost greselile care au dus la catastrofa din Clubul Colectiv.

"In momentul când ia foc ceva, instinctul este sa fugi. Fiind dezordinea foarte mare si usa ingusta, s-a blocat intrarea la Clubul Colectiv. Daca tinerii stateau la un rând, s-ar fi salvat mai multe vieti. In momentul când ia foc ceva, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te pui la podea. Apoi, trebuie sa rupi camasa de pe tine, sa iei un fular, sa iei ce ai la tine si sa pui la gura. Pasul urmator este sa te orientezi. In cazul de la Clubul Colectiv, când tinerii au vazut ca ia foc plafonul nu ar fi trebuit sa stea in mijloc, ci ar fi trebuit sa se duca pe lânga pereti, in lateral", a punctat  Marian Chirvase.

"Tinerii s-au ingramadit sa iasa pe usa aceea ingusta. Nu mai spun ca au deschis geamurile. In momentul in care deschizi geamurile si intra aerul, focul se propaga si mai tare. Trebuie sa stai linistit, sa iti vezi de treaba si, daca este cazul, chiar sa iesi pe burta pentru ca eviti sa iei aerul cald in fata", a continuat celebrul cascador.

"De asemenea, artificiile acelea, in loc sa fie orientate catre centru, au fost puse in sus. Sunt greseli elementare. I-am auzit pe mai multi tineri, la televizor, care spuneau ca s-au stropit cu apa si au intrat inapoi in club. Daca te uzi cu apa si intri inauntru, in secunda doi te oparesti", a continuat Marian Chirvase.

Cei mai multi dintre noi nu stiu cum sa reactioneze in caz de dezastru. Nu ne invata nimeni in scoli, iar la televizor nimeni nu spune ce trebuie facut. Uneori, o minima informatie ar putea sa ne salveze viata.

"Lumea nu stie cum sa reactioneze. Daca ar fi stat linistiti, lipiti de perete si ieseau in viteza - pentru ca sunt tineri - numarul victimelor ar fi fost mult mai mic", a subliniat cascadorul.

Sursa: observator.tv


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri