Cum se îmbrăcau femeile în urmă cu un secol? Comentarii uluitoare ale Ralucăi Bădulescu!

Cum se îmbrăcau femeile în urmă cu un secol? Comentarii uluitoare ale Ralucăi Bădulescu!
Cum se îmbrăcau femeile în urmă cu un secol? Comentarii uluitoare ale Ralucăi Bădulescu!

Raluca Bădulescu analizează ţinutele femeilor de acum un secol! Vezi ce spune despre Martha Bibescu şi Hariclea Darclee.

Româncele au fost dintotdeauna fascinante de modă, poate și pentru că femeiele de pe plaiurile mioritice au un chip frumos, mult diferit de cel al altor reprezentante ale Evei din țările din întreaga lume. De-a lungul timpului, arta vestimentară a evoluat foarte mult şi la noi, la fel şi interesul doamnelor şi domnişoarelor de a fi în pas cu tendinţele, mai ales pentru cele din lumea bună, așa cum se spunea la acea vreme!

Citeste si: Raluca Badulescu lanseaza spectacolul de clubbing: ‘’REGINA REGEASCA- WHEN FASHION MEETS MUSIC”

La ţinutele, în general, sobre, accesoriile obligatorii în acea vreme erau pălăriile foarte largi. În lipsa borurilor generoase, erau folosite umbrele pentru că tenul ars de soare, bronzat i-am spune noi azi, nu era atractiv pentru domni în perioada respectivă! Pantofii, chiar dacă erau putin vizibili, erau de calitate, din piele, cu tocuri de cinci centimetri şi împodobiți discret.

În privinţa machiajului, tinerele foloseau rujul şi rimelul şi apelau cu discreţie la parfum şi pudra.

Raluca Bădulescu analizează ţinutele femeilor de acum un secol! "Avantajul de a proveni dintr-o clasă socială importantă şi de a circula prin toată lumea a făcut din ea şi o adevărată divă"

La evenimente sociale, doamnele, în special cele din lumea bună, îşi etalau colecţiile de bijuterii cu o aviditate orientală pentru strălucire şi admiraţie din partea celorlalţi atât de familiară şi românilor din secolul XXI.

O asemenea ocazie specială era balul. Din 1918 şi până în perioada celui de-al doilea război mondial, balurile, scria Constantin Argetoianu, erau fastuoase, scăldate ”în profunzimea de mătăsuri, de catifele, de dantele şi de pene din care răsăreau busturile femeilor, varietatea de culori a uniformelor şi orgia de flori răspândite în toate colţurile”.

Ce spune Raluca Bădulescu despre ţinutele celor mai apreciate doamne ale începutului perioadei interbelice!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Martha Bibescu a fost una dintre cele mai distinse personalităţi ale aristocraţiei secolulului trecut! Romancieră bogată, poetă şi om politic, un adevărat etalon de senzualitate şi inteligenţă, ea se remarca prin eleganţă şi un stil aparte.

A fost printre primele femei care au avut îndrăzneala de a purta alt gen de rochii decât cele pe care le întâlneai în rândul reprezentantelor sexului frumos! Martha Bibescu a renunţat la catifea şi la

stofele grele, gen postav, pentru a da curs ţinutelor vaporoase din mătase, cu o palmă peste genunchi! Atenţie, a fost cea dintâi care şi-a tuns părul scurt şi a făcut să se vorbească mult pe marginea acestui subiect! Mai mult, look-ul ei a devenit încet, încet un trend şi doamnele au ales să o copieze atât ca stil vestimentar, cât şi ca mod de a gândi, mai liber, concret mai democratic ”, a caracterizat-o Raluca Bădulescu!

Citeste si: Am călătorit în timp! Muzeul Micul Paris, locul unde descoperi minunata perioadă interbelică! Imagini unice!

Hariclea Darclee! ”Apariţia ei într-o ţinută roz, la unul dintre balurile importante a creat rumoare”

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Hariclea Darclee, fiica moşierului de origine greacă Ion Haricli şi a Mariei Aslan, nepoată a domniţei Mavrocordat, s-a numărat printre marile personalităţi ale vremii! A studiat pianul în particular şi a luat lecţii de canto la pensionul „Lobkovitz” din Viena cu profesoara Marchesi, la Bucureşti cu profesoara de origine franceză Madame La Kerre şi la Paris cu E. Duvernois de la Conservator. În 14 decembrie 1888, a debutat pe scenă cu rolul „Margaretei” din Faust, de Charles Gounod, la Opera din Paris. Triumful de acolo i-a adus contractul unui turneu început în vara anului următor prin marile săli de operă ale Europei.

Hariclea Darclee era unică prin frumuseţe şi vestimentaţie! Avantajul de a proveni dintr-o clasă socială importantă şi de a circula prin toată lumea a făcut din ea şi o adevărată diva în privinţa fashion-ului anilor 1900! Artistă desăvârşită, cu spirit liber, ea a înlocuit rochiile de culoare închisă, care se purtau în Bucureştiul acelei perioade, cu unele de o culoare extrem de îndrăzneaţă! De altfel, în scrierile vremii, apariţia ei într-o ţinută roz, la unul dintre balurile importante a creat, initial, rumoare printre invitaţi, dar pe urmă, a sfârşit, la finalul serii, prin a fi admirată de toţi bărbaţi veniţi la eveniment. În atari condiţii, se poate spune că, uneori, un dram de şoc vestimentar poate schimba optica despre modă a unei lumi puţin mai conservatoare ”, a spus Raluca Bădulescu!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Incearca dieta pariziana, bogata in fibre si vei slabi! Ai aici programul meselor pentru o saptamana intreaga!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Parisul boem si lacul Como, sursele de inspiratie ale noii colectii semnate Natalia Vasiliev 

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies