Cum se face pâinea cu mălai. Ingredientul care nu trebuie să lipsească


Cum se face pâinea cu mălai. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Pâinea cu mălai se face după o rețetă simplă, dar aceasta trebuie să conțină neapărat un ingredient. Doar așa veți prepara o pâine delicioasă.


In articol:

Vă aduceți aminte de pâinea cu mălai? Gustoasă, cu o culoare superbă, aurie, și extrem de pufoasă. Noi vă învățăm cum să o preparați, exact ca pe vremuri.

Pâinea cu mălai, un deliciu uitat

În special în Moldova, pâinea cu mălai este extrem de apreciată. Dacă nu ați mâncat până acum așa ceva sau nu ați mai gustat-o de mult, o puteți prepara acasă, fără probleme.

Rețeta este foarte simplă, aveți nevoie de puține ingrediente și veți obține o pâine pufoasă și delicioasă.

În plus, pâinea cu mălai are mai puțin gluten decât cea normală, pe care o preparați doar din făină de grâu.

Se feliază și mai bine, spre deosebire de cea clasică, și nu se fărâmițează.

Nu uitați că în compoziție trebuie să puneți neapărat sare! Ca la oricare alte rețete, chiar și la cele de prăjituri, sarea nu are cum să lipsească. Altfel, pâinea dumneavoastră nu va avea niciun gust.

Ingrediente:

  • 500 g de făină albă
  • 300 g de mălai
  • 7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă
  • 30-40 ml de ulei
  • o linguriță de sare
  • 500 ml de apă călduță

Cum se prepară pâinea cu mălai

Într-un castron mai adânc, amestecați mălaiul cu făina albă și adăugați drojdia. Dacă folosiți drojdie uscată, o puneți direct peste făină și mălai.

În schimb, dacă vreți să preparați pâinea cu drojdie proaspătă, aceasta trebuie dizolvată înainte în apă călduță.

De-abia după aceea o puneți peste amestecul de făină și mălai.

În mijlocul castronului, faceți o gaură, în care veți adăuga sarea și trei sferturi din cantitatea de apă. Nu puneți din prima toată apa, pentru că riscați ca aluatul să iasă prea moale.

Începeți să frământați aluatul și daca observați că este prea tare, mai adăugați apă. Dacă are consistența dorită, nu mai puneți restul de apă.

Adăugați și uleiul și frământați în continuare. Presărați făină sau ulei pe masă și frământați aluatul și acolo. Nu uitați că este important să trântiți aluatul de masă de mai multe ori, pentru ca pâinea să iasă pufoasă.

La final, trebuie să obțineți un aluat elastic și moale, pe care îl lăsați la dospit, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Când este gata, îl puneți înapoi pe masa pe care ați presărat făină sau ulei și îl modelați, ca să obțineți forma de pâine.

Pâinea astfel obținută se pune într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Lăsați pâinea la dospit încă 30 de minute.

După aceea, băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie mai mică în primele 10 minute, după care o măriți.

Când pâinea s-a copt, o scoateți din tavă și o stropiți puțin cu apă. După ce se răcește, se poate felia.


Abonează-te pe

Citește și:

Katie Holmes și Emilio Vitolo Jr s-au despărțit după câteva luni de relație

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Scandal monstru la Survivor România! Daniel Pavel a fost nevoit să intervină între concurenți

Machiajul simplu, sfaturi practice și trucuri

CITEȘTE despre POSTUL INTERMITENT. Vedete care au slăbit și metodele exacte folosite de ele

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Horoscop 16 mai 2021. O zodie află o veste fabuloasă pe plan familial!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri