Cum se face pâinea cu mălai. Ingredientul care nu trebuie să lipsească


Pâinea cu mălai se face după o rețetă simplă, dar aceasta trebuie să conțină neapărat un ingredient. Doar așa veți prepara o pâine delicioasă.


In articol:

Vă aduceți aminte de pâinea cu mălai? Gustoasă, cu o culoare superbă, aurie, și extrem de pufoasă. Noi vă învățăm cum să o preparați, exact ca pe vremuri.

Pâinea cu mălai, un deliciu uitat

Citeste si: Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc

Citeste si: Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie

În special în Moldova, pâinea cu mălai este extrem de apreciată.

Dacă nu ați mâncat până acum așa ceva sau nu ați mai gustat-o de mult, o puteți prepara acasă, fără probleme.

Rețeta este foarte simplă, aveți nevoie de puține ingrediente și veți obține o pâine pufoasă și delicioasă.

În plus, pâinea cu mălai are mai puțin gluten decât cea normală, pe care o preparați doar din făină de grâu. Se feliază și mai bine, spre deosebire de cea clasică, și nu se fărâmițează.

Nu uitați că în compoziție trebuie să puneți neapărat sare! Ca la oricare alte rețete, chiar și la cele de prăjituri, sarea nu are cum să lipsească. Altfel, pâinea dumneavoastră nu va avea niciun gust.

Ingrediente- pâine cu mălai:

paine din faina de porumb

Citeste si: La ce temperatură se bea vinul roșu

  • 500 g de făină albă
  • 300 g de mălai
  • 7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă
  • 30-40 ml de ulei
  • o linguriță de sare
  • 500 ml de apă călduță

Cum se prepară pâinea cu mălai

reteta paine de malai maramures

Citeste si: Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente

Într-un castron mai adânc, amestecați mălaiul cu făina albă și adăugați drojdia. Dacă folosiți drojdie uscată, o puneți direct peste făină și mălai.

În schimb, dacă vreți să preparați pâinea cu drojdie proaspătă, aceasta trebuie dizolvată înainte în apă călduță. De-abia după aceea o puneți peste amestecul de făină și mălai.

În mijlocul castronului, faceți o gaură, în care veți adăuga sarea și trei sferturi din cantitatea de apă. Nu puneți din prima toată apa, pentru că riscați ca aluatul să iasă prea moale.

Începeți să frământați aluatul și daca observați că este prea tare, mai adăugați apă. Dacă are consistența dorită, nu mai puneți restul de apă.

Adăugați și uleiul și frământați în continuare. Presărați făină sau ulei pe masă și frământați aluatul și acolo. Nu uitați că este important să trântiți aluatul de masă de mai multe ori, pentru ca pâinea să iasă pufoasă.

La final, trebuie să obțineți un aluat elastic și moale, pe care îl lăsați la dospit, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Când este gata, îl puneți înapoi pe masa pe care ați presărat făină sau ulei și îl modelați, ca să obțineți forma de pâine.

Pâinea astfel obținută se pune într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Lăsați pâinea la dospit încă 30 de minute.

După aceea, băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie mai mică în primele 10 minute, după care o măriți.

Când pâinea s-a copt, o scoateți din tavă și o stropiți puțin cu apă. După ce se răcește, se poate felia.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie

Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac chinezesc 3 octombrie 2022. Află ce zodie caută o scurtătură
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri