Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

Din păcate, în zilele noastre foarte multe relații ajung la sfârșit din cauza conflictelor care par interminabile. Este important să fiți empatici, atât față de partener, cât și față de propria persoană, deoarece de multe ori, ne vărsăm frustrările interioare pe omul cu care avem o relație, iar în acele momente nu conștientizăm.

Dacă vă doriți o relație sănătoasă, trebuie să vă gândiți foarte mult la cum se simte partenerul, deoarece prin agresivitate verbală nu se vor rezolva niciodată problemele, ba mai mult, există posibilitatea ca relația să se încheie și să rămâneți cu multe întrebări.

Este important să vă gândiți și la persoana din jurul vostru și să vedeți lucrurile și din perspectiva ei.

Citeste si: Cum să ai o relație o fericită. ,,Prietenia joacă un rol destul de important”

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

Certurile din cuplu sunt la ordinea zilei pentru foarte multe persoane, care din păcate, nu știu cum să își gestioneze sentimentele, așa că preferă să creeze un conflict. Acest conflict, de multe ori, poate duce la despărțire, deoarece nu va fi doar unul, iar la un moment dat vei avea impresia că nu se vor mai termina.

Cerasela Rogen, a vorbit în cadrul emisiunii ,,Teo Show”, despre faptul că certurile din cuplu pot scurta o relație și a dat câteva sfaturi pentru persoanele care se confruntă cu această problemă. Din păcate, multora li se întâmplă și puțini sunt cei care știu să gestioneze asemenea conflicte.

Psihologul a mărturisit că nu tratezi o ceartă cu empatie, ci te tratezi pe tine cu empatie, devii blând cu tine, nu te mai critici, nu te mai judeci, iar atunci, automat, nu o să ai de unde să dai această energie negativă și celeilalte

persoane, deoarece fiecare om oferă ceea ce este și ce are.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

,,Nu tratezi cearta cu empatie, te tratezi pe tine cu empatie, devii tu blând cu tine, nu te mai critici, nu te mai judeci, si nu mai ai de unde sa dai cearta celuilalt, pentru

ca nu poți sa dai decât ceea ce ești si ceea ce ai, adică daca tu îmi ceri un mar verde acum si nu îl am, nu am cum sa ți-l dau, deci daca eu nu mai am frustrare cu mine, nu mai am stare de nemulțumire ca nu ma simt destul de bun, atunci nu ai cum sa dai ceva ce nu ai, niciodată”, a menționat psihologul.

Citeste si: Cum împaci viața profesională și cea de familie, după ce devii mamă. „Este alegerea fiecărei mame.”

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum te vindeci rapid după o despărțire. „Există o singură strategie care funcționează”

Cmai menționat psihologul despre certurile din cuplue a 

Cerasela Rogen a mai spus că dacă vrem să ghicim gândurile celorlalți, trebuie să îi punem să vorbească despre soție, despre soacră, despre oameni și despre soție și nu o sa aflăm despre niciuna dintre persoanele acelea, ci despre el, ce filtre are, ce răni are, care este modul lui de gândire, ce îi place, etc.

,,Va spun un secret, vreți sa ghiciți gândurile celorlalți, ei, pune-i sa vorbească despre soție, despre soacra, despre oameni, nu ai sa afli nimic despre sotie, nu ai sa afli despre altcineva, afli despre el, ce filtre are, ce rani are, cum gândește, cum este orientat, ce ii place, ce îl deranjează, ce ii lipseste, ce asteptari are. Pune pe un om sa vorbeasca despre alt om si ai sa afli doar despre omul care vorbește si este clar ca atunci când ne certam nu avem cum sa scoatem din noi cine este celalalt, scoatem doar cine suntem noi, metaforic, sa spunem ca noi suntem consecința părinților, adică un fruct din pomul numit părinți si părinții la rândul lor au fost o consecință, acolo vindeci înțelegând ca nu este nimic”, a spus Cerasela Rogen.

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

În concluzie, este foarte important ca într-o relație să ne rezolvăm problemele cu noi, deoarece anumite traume sau frustrări se pot revărsa pe partenerul vostru, care de cele mai multe ori, este doar o victimă. Este nevoie de empatie și trebuie să vă gândiți și din perspectiva celeilalte persoane.

Citeste si: Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

Cum scurtează o relație certurile din cuplu

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”

 Citește și:

Care sunt efectele alcoolului în relația de cuplu. „Când te lupți cu alcoolismul este ca și cum te-ai lupta cu un monstru.”

Cum îți revii după ce ai fost trădat de partener: „Oamenii înșală și când sunt în relații foarte bune”

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies