Cum să-ți arăți disponibilitatea pentru o nouă relație


Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a nu părea prea disponibil/ă la începutul unei relații.


In articol:

Începutul unei noi relații cuprinde multe stadii frumoase pe care cei doi viitori parteneri le parcurg pentru a ajunge în cele din urmă să-și oficializeze relația de iubire. Există însă de multe ori posibilitatea ca anumiți pași pe care îi facem în această perioadă de flirt să ne afecteze existența unei viitoare relații.

De aceea, este foarte important să știm cum să reacționăm la începutul unei relații și ce trebuie să facem astfel încât să îi stârnim și mai mult persoanei de lângă noi interesul.

În cadrul unei emisiuni, doctor Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a vorbit despre cum să ne arătăm disponibilitatea față de o relație nouă, astfel încât să nu îl facem pe cel de lângă noi să se retragă înainte de începerea relației.

De ce apare sentimentul de disperare la începutul relației

Citește și: Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru

De ce apare sentimentul de disperare la începutul relației

Potrivit specialistului în domeniu, sentimentul de disperare la începutul unei relații există acolo în cazul persoanelor care își doresc din răsputeri să nu se vadă acest lucru.

De asemenea, disperarea este hrănită cu frica de eșec în ceea ce privește posibila relație amoroasă.

Ideea că nu vrem să părem disperați pleacă de la de ce părem disperați pentru că de fapt suntem disperați. Nu ne gândim că părem disperați, dacă nu am fi, însă dacă noi știm că există o disperare acolo, încercăm să o camuflăm.În spatele acestei disperări este o frică. Ne e frică să nu fim suficienți de buni pentru persoana respectivă sau că lucrurile nu se mișcă așa cum vrem noi, ori nu mai găsesc pe cineva la fel de bun și s-a terminat tot ce este în jurul meu.Sunt câteva gânduri care mă fac pe mine să-mi fie frică de faptul că nu aș putea să am relația asta și atunci devin disperat .”, spune specialistul în domeniu.

Cum să-ți arăți disponibilitatea pentru o nouă relație

Citește și: Totul despre singurătatea în doi. ”Între noi nu se mai întâmplă schimb de emoție, de energie, noi nu mai avem un viitor împreună.”

Cum să-ți arăți disponibilitatea pentru o nouă relație

De multe ori, această încercare de a nu părea disperați la începutul unei relații are anumite efecte negative care aduc contrarul așteptărilor noastre și ne pun bețe în roate în procesul de întemeiere al unei relații.

Câteodată suntem prea distanți, adică nu vrem să arătăm că suntem interesați, ceea ce ține la distanță un potențial partener, însă ce se întâmplă foarte des este faptul că facem prea multe gesturi către el.Există o perioadă înainte de a fi intimi și o perioadă după ce suntem intimi. Cumva regulile sunt diferite. Până suntem intimi, suntem puțin mai relaxați, putem să facem lucrurile mai lejer și nu părem disperați indiferent de ce parte a baricadei suntem. Din clipa în care ne-am apropiat, apare o presiune, apare o așteptare, iar femeia simte nevoia să pună o presiune pe ceva pe care ea deja a oferit, iar bărbatul simte nevoia să se retragă din ceva care i se cere .”, a explicat specialistul în domeniu.

De aceea, există anumite lucruri pe care dacă le facem, atunci vom scăpa de sentimentul de disperare și în același timp, vom fi relaxați și disponibili pentru o eventuală relație.

Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să încercăm să lăsăm totul să decurgă de la sine, fără prea multă presiune, iar în clipa în care observăm că suntem suficient de apropiați, putem să armonizăm ritmul.

De asemenea, este foarte important pentru femei să nu pună presiune de la început pe bărbat pentru că, de cele mai multe ori, acesta se va retrage înainte să se concretizeze lucrurile.  

 „ Cred că mai multă sinceritate în ceea ce vrem la început ar ajuta relațiile.Este adevărat că bărbații sunt mai atrași de ceva pentru care luptă. Trofeul trebuie să fie cucerit, nu trebuie să-i pice de-a gata în brațe .”, a precizat specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Semnele care îți arată că își dorește ceva mai mult decât o prietenie

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum depășești mai repede o ceartă în cuplu

Trei semne care te avertizează că este un bărbat imatur emoțional


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri