Leguma este un binecunoscut aliment-medicament, având proprietatea de a creşte cantitatea de hemoglobină din sânge şi de a regenera celulele hepatice.
Vitaminele A şi C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul şi antioxidanţii sunt o parte din substanţele nutritive care se află în compoziţia sfeclei roşii.
În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roşie este de 100-150 de grame, în combinaţie cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelina sau varza roşie. Este bine să mănânci sfecla roşie crudă sau coaptă doar până când furculiţa intră cu uşurinţă în ea.
Sfecla roşie este recomandată celor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, în special de hipertensiune. Societatea Americană de Cardiologie recomandă introducerea în alimentaţie a sfeclei roşii, deoarece s-a constat că scade hipertensiunea cu 20% în 30 de minute.Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obţinut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantităţi egale.
Sursa: StiriPeSurse.ro