Mananci sfecla rosie? Iata ce efecte secundare are


Sfecla rosie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrandu-se stiinţific ca lupta impotriva cancerului si a altor afecţiuni.

Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce cu ajutorul unui storcator si sa bem sucul, fie o consumam cruda sub forma de salata sau fiarta, fie in supa sau in piureuri, fie la cuptor.

Singurul „efect secundar” al sucului de sfecla este faptul ca urina ar putea prinde o tenta rosiatica insa acest lucru nu este un motiv de ingrijorare. Totusi, deoarece sfecla este bogata in oxalati (produsul final de metabolism al glioxalatului si gliceratului; organismul uman nu detine enzime capabile sa degradeze oxalatul; in consecinta acesta trebuie eliminat prin rinichi) persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, nu ar trebui sa il consume.

Sursa


Citește și:

Cum poti sa afli daca o persoana te minte!

Asa faci cea mai gustoasa budinca de banane!

Horoscop zilnic vineri, 23 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să se mai distreze înainte de o nouă relaţie!

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume. Oamenii de știință au dat verdictul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Rus, declaraţii incendiare despre Andreea Tonciu! Fosta concurenta de la „Bravo, ai Stil! Celebrities" îngroapă securea războiului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri